Hajléktalan Sportnap Békésen


Megjelent: 2011 November 17. ( Csütörtök ) 12:04
Módosítva: 2014 November 18. ( Kedd ) 15:36
2011. november 09-én Békésen második alkalommal került sor a Sportnap megrendezésére, a Városi Sportcsarnokban a TÁMOP 5.3.3-08/2-2009-0002 Kézen-fog-lak projekt támogatásával.

A rendezvény regionális szinten került lebonyolításra. Orosháza, Gyula, Kecskemét és Békés hajléktalan szállóinak lakói, a pályázatba bevont személyek, valamint hozzátartozóik, munkatársak vettek részt az eseményen. A rendezvényt csapatversennyel kezdtük, amely sportszerűen zajlott. Jó hangulat alakult ki a vetélkedő során, összekovácsolódtak a csapatok.

Egyéni sportszámokba /lengőteke, kosárra dobás, darts, römi/ is benevezhettek a jelenlévők.

Délelőtt 10.00 órakor kezdődtek a megmérettetések. Minden sportágban sok nevezés történt. A résztvevők akár 2-3 versenyszámban is bemutathatták tudásukat.

A délelőtt folyamán pogácsával, aprósüteménnyel, ásványvízzel, kávéval, teával vendégeltük meg a megjelenteket. A verseny befejeztével egy finom ebéd elfogyasztására került sor.

Ezután az eredményhirdetés következett.

A csapat és egyéni versenyek győztesei az oklevél mellett ajándékot /sportszereket, édességet/ is kaptak. A csapatverseny, az egyéni versenyek első három helyezettjeinek pontjai alapján került kiszámításra.

Célunk ezzel a sportnappal, a szórakozás mellet a közösségépítés is. Úgy gondoljuk, hogy a hétköznapi ellátás mellett fontosak ezek az alkalmak, és a hajléktalan ellátásban dolgozó szakemberek kapcsolatai is erősödnek a szabadidős programok kapcsán.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!