Márai-program


Forrás: Békés Városi Püski Sándor Könyvtár
Helyszin: Békés Városi Püski Sándor Könyvtár
A könyvkultúra támogatását célzó program célja, hogy értékes művek kerüljenek a könyvtári polcokra, különös tekintettel a kortárs szerzők munkáira.

A listára 250-250 könyvet választott ki a Nemzeti Kulturális Alap szépirodalmi és tényirodalmi szakértői kollégiuma, mégpedig a nyílt pályázaton részt vevő hazai és határon túli kiadók csaknem 8 ezer címajánlatából.

(A szépirodalmi listára 60 költészeti, 10 drámai, 87 prózai és 14 esszékötet került, valamint további 56 gyerekkönyvet, 9 ifjúsági és 14 egyéb besorolású könyvet szavazott meg a kollégium.

A szakirodalmi listára - amelynek 250 címe között számos többkötetes kiadvány is szerepel, és így összesen 277 könyvet tartalmaz - 30 általános jellegű kötet, 185 társadalomtudományi, 22 természettudományi, 9 gyermek- és 7 ifjúsági könyv került, amit még 24 egyéb besorolású kötet egészít ki.)

A Békés Városi Püski Sándor Könyvtárba 2011. szeptemberében érkeztek meg a Márai-programban rendelt könyvek. Összesen 251 db könyv és 4 CD került az állományba.

Ezek közül: 112 db szakirodalmi, 88 db szépirodalmi és 51 db gyermekkönyv.

Kedves Olvasóink! Honlapunk könyvajánlójában a jelenleg aktuális újdonságok között a Márai-program keretein belül hozzánk került könyvekről tájékozódhatnak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!