Középpontban a szakképzés


Megjelent: 2011 November 30. ( Szerda ) 12:17
Módosítva: 2011 December 6. ( Kedd ) 15:58
A Békés Megyei Tisza Kálmán Szakképző Intézmény orosházi oktatási egységében harmadik alkalommal rendeztek szakmai találkozót. A november 17-ei rendezvényen 40 cég képviseltette magát.

A szakmai találkozón olyan vállalkozások vezetői vettek részt, akik szakképzési alapjukból támogatják az iskolát, emellett együttműködnek az intézménnyel a tanulóképzésben és a felnőttképzésben is. A rendezvényen Zámbó András, a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény igazgatója köszöntötte a fórum résztvevőit, aki beszédében hangsúlyozta, hogy az iskola alapvetően szakképző intézmény és ebben a minőségében vállalkozások nélkül nem tud működni.
Zámbó András továbbá elmondta, hogy az egészséges gazdaság alapja a jó szakképzés. Az iskola a cégektől több tízmillió forintot kap éves szinten szakképzési támogatásként, amiből az intézmény infrastruktúráját fejlesztik. Mivel Orosházán jórészt fémipari képzéseket igényelnek a vállalkozók, ezért a Tudásparkra koncentrálódik a fejlesztés. Az intézményben egy éve vezették be az ösztöndíjrendszert, ami után a motiváltsága is jobb lett a tanulóknak. Emellett olyan szakmákat tanulhatnak a diákok, amikkel el tudnak helyezkedni.
A szakmai fórum fővédnöke dr. Dancsó József Orosháza polgármestere beszédében elmondta, hogy bár az iskola megyei fenntartásban van, az itt elért eredmények hozadéka elsősorban mégis Orosházán és környékén csapódik le. A szakmai beszélgetések előtt a város legnagyobb munkáltatója, a Linamar Hungary Nyrt képviselője Szilágyi Szilvia mutatta be a jelenlévőknek azt a modellt, ami alapján az iskola és a cég évek óta együttműködik, egyre nagyobb sikereket elérve. Szilágyi Szilvia előadásában hangsúlyozta, hogy a kapcsolati tőke egyik fontos eleme a szakképző intézményekkel való együttműködés.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!