„Sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek”


Megjelent: 2011 November 30. ( Szerda ) 15:23
Módosítva: 2011 December 1. ( Csütörtök ) 11:49
„Sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek” - Ez a Csokonai idézet volt a mottója a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény ünnepi díszbe öltöztetett Gyógypedagógiai Oktatási Egységében 2011. november 24.-én rendezett szakmai napnak.

A ködös, borús reggel sem akadályozta meg az érdeklődőket abban, hogy megtöltsék az iskola előadó teremmé varázsolt 2. emeleti auláját.

Ez nem véletlen, hisz a délelőttöt olyan neves, megbecsült szaktekintélyek előadásai tették értékessé, mint Dr. Princzinger Péter, az Oktatási Hivatal elnöke; Dr. Varga Imre PhD, címzetes igazgató, főiskolai docens; Müller István a Speciális Szakiskolák Országos Egyesületének elnöke; Csepregi András a BMTK Tanulási Képességeket Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság vezetője.

Erdős Norbert Kormánymegbízott megnyitó beszéde és a tanulók színvonalas nyitótánca után Dr. Princzinger Pétertől értékes információkat kaphattak a résztvevők az oktatási intézmények kormányhivataloknak történő átadásáról és a későbbi fenntartási kérdésekről.

Dr. Varga Imre az új Köznevelési törvény irányelveiről beszélt, különös tekintettel a SNI tanulókra,

Rövid kávészünetet követően Müller István szólt a szakiskolák jövőképéről, majd a délelőttöt a gyógypedagógiai berkekben mindenki által ismert Csepregi András zárta, aki az együttműködés lehetőségeit ecsetelte a diagnózist, az állapotfelmérést és a terápiát végző szakemberek között.

A Dübögő étteremben elfogyasztott jó hangulatú ebéd után szekcióülésekre került sor. Az érdeklődők választhattak hat speciális foglalkozás közül.

A lehetőségek a következők voltak:

Beszédfejlesztés – Varga Sándorné logopédus

TSMT – Pataky Attiláné oktatási egység vezető-helyettes, gyógypedagógus

Óvodai komplex gyógypedagógiai fejlesztés – Péter Tímea gyógypedagógus

Általános iskolai komplex gyógypedagógiai fejlesztés – Váradiné Kis Krisztina gyógypedagógus

Projektóra a készségfejlesztő speciális szakiskolában – Priskinné Sápi Tünde gyógypedagógus

Projektóra a HHR-ben (a hátrányos helyzetűek reintegrációs osztályában) - Szabó Istvánné gyógypedagógus.

Minden foglalkozást nagy érdeklődés kísért. A szekcióüléseket követő konzultáció után került sor a szakmai nap zárására.

Ez a nap a szakmai információk begyűjtésén túl lehetőséget adott kollégák találkozására, kötetlen beszélgetésekre, szakmai kapcsolatok ápolására is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!