AIDS világnap a Tisza Kálmánban


Megjelent: 2011 December 5. ( Hétfő ) 11:10
Módosítva: 2011 December 5. ( Hétfő ) 13:59
Minden év december 1-e az AIDS világnapja. E jeles napon a világ számos helyen különféle megemlékezéseket, rendezvényeket tartanak, nem volt ez másképpen a békési Tisza Kálmán Közoktatási Intézményben sem, ahol az iskola védőnői játékos formában hívták fel a diákok figyelmét a betegség veszélyeire

A játék lényege az volt hogy az úgynevezett tudás keréken mindenki kipörgethetett egy kérdést a témával kapcsolatban és amennyiben helyesen válaszolt a tudás mellett egy kis ajándék csomagot is nyert. Az iskola célja ezzel a rendezvénnyel nemcsak a figyelemfelhívás volt,hanem hogy a diákok minél több mindent tudjanak meg az AIDS terjedési módjairól, veszélyeiről vagy, hogy a hibás információikat kijavítsuk és ezáltal biztosabb tudás birtokába jussuk őket a korunk pestisének is nevezett,már világjárvánnyá nőtt betegségről.

A rendezvény minden szünetben nagy érdeklődés mellett zajlott a tanulók körében és mivel hatékonynak is bizonyult, reméljük minden évben hagyományként újra és újra megrendezésre kerülhet az iskolánkban az AIDS világnapja.

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!