Több ezer vendég és látogató idén Békés- Dánfokon


Megjelent: 2011 December 7. ( Szerda ) 12:35
Módosítva: 2011 December 14. ( Szerda ) 13:47
Alaposan felpezsdült az élet a Békés-Dánfoki Üdülő Központ területén idén nyáron.

A szervezők igyekeztek minden lehetőséget kihasználni a nyári hónapokban, hogy a remek adottságokkal rendelkező szabadidős létesítményt különböző programokkal színesítsék. A hatékony munka eredménye nem váratott sokáig magára. Az üdülőközpont híre hamar eljutott az emberekhez. Tudták, hogy "valami megváltozott"szívesen mentek ki és vették igénybe Dánfok szolgáltatásait. A tudatos vendégszervezésnek köszönhetően a látogatók 2011-ben 4876 vendégéjszakát töltöttek az üdülőközpontban ezzel a város idegenforgalmát jelentősen megnövelték. A megszálló vendégek mellett több ezer fő látogatott ki a szabadidős központ különféle rendezvényeire.

A lakossági önkénteseknek, helyi vállalkozóknak és civil szervezeteknek segítségével közel ezerhatszáz önkéntes munkaórával és ezzel több százezer forintos megtakarítással járultak az üdülőközpont sikeréhez. A hetvenes években oly népszerű ifjúsági központ modernizálása már a korábbi években megkezdődött, hiszen az önkormányzat decentralizált pályázati keretből minden évben fejlesztette a helyet.

Jó döntésnek bizonyult a szabadidős központ üzemeltetési rendjének megváltoztatása. A várakozásoknak megfelelően a kulturális központ szakmailag teljesítette a követelményeket, és nekik köszönhetően Dánfokon újból beindult az élet. Figyelemmel kísérjük a különféle uniós és határon átnyúló pályázati kiírásokat, hiszen ezek a projektek lehetővé tennék, hogy fejlesszük és modernizáljuk a központ épületeit. - nyilatkozat Izsó Gábor polgármester.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!