Közel kétszázan a Tisza Kálmán iskola nyílt napján


A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény békési oktatási egysége nemrégiben tartotta meg nyílt napját, melyen az iskola minden oktatási egysége képviseltette magát és bemutatta képzési kínálatát. A nyílt nappal egy időben szakmai találkozót is tartott az intézmény.

A nyílt napra közel kétszáz diák látogatott el, őket látványos szakmai bemutatók, közismereti és szakmai tantárgyak bemutató órái fogadták. A továbbtanulás előtt álló nyolcadik osztályos tanulók szép számban érdeklődtek az iskola szakképzései iránt. A közoktatási intézmény diákjai betekintést adtak a különböző szakmák fortélyaiba, Dévaványáról fodrász és szabó tanulók mutatták meg tudásukat, a gyomaendrődi diákok cukrász bemutatót tartottak valamint bemutatkozott a békési oktatási egység gépparkja is.

Az ugyanezen a napon rendezett szakmai találkozóra, immár hagyományosan, azokat a vállalkozókat és cégvezetőket várták, akiknek cégei a szakképzési támogatások által segítik az iskolában folyó szakképzést, a diákoknak gyakorlati helyet biztosítanak. A találkozón a szakképzés átalakulásáról is szó esett. Ennek egyik jellemzője, hogy újra hároméves és gyakorlatorientáltabb lesz a szakiskolai képzés – ismertette Zámbó András iskolaigazgató. Izsó Gábor polgármester, a tanácskozás fővédnöke arról szólt, hogy a város legnagyobb oktatási intézményével (több mint ezer diák, nagyszámú alkalmazott) a település vezetése egymásra van utalva. Barkász Sándor, a Békés-Drén Kft. ügyvezető igazgatója az ország gazdasági helyzetének sajátos olvasatát adta, továbbá szólt a Dél-Alföldi Talentum Akadémia (Delta) céljairól, melynek ő az ötletgazdája. A vezetői képességgel rendelkező fiatalok felkarolását és pályára állítását célzó kezdeményezés végső célja, hogy a fiatal tehetségek ne hagyják el a megyét, a maguk és a közösség javára fordított képességeiket helyben kamatoztassák.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!