Különdíj a „Tiszás bölléreknek”


Megjelent: 2011 December 13. ( Kedd ) 11:12
Módosítva: 2011 December 14. ( Szerda ) 08:42
A közelmúltban rendezték meg Gyomaendrődön a III. Disznótoros és Böllérpálinka Versenyt, amely szlovák és erdélyi indulókkal immár nemzetközivé bővült.

A kilenc nevezett csapat között ott volt a Tisza Kálmán Közoktatási Intézményt képviselő ötfős kollektíva is. Továbbá Miklovitz Lajosné szakoktató irányításával 17 panziós-falusi vendéglátós tanuló is segítette a szervezőket a vendégfogadásban és terítésben, valamint az iskolai csapatot is erősítették a fiatalok a nap folyamán.

Minden csapat saját specialitásai szerint készítette el a hurkát, a kolbászt, a cigánkát, és dolgozta fel a különböző húsokat. Míg a versenyzők keze alatt égett a munka, addig a nézők cigány- és népzenét hallhattak, vagy akár táncra is perdülhettek a néptáncbemutatókat követően.

Sikert aratott a versenyre nevezett pálinkák versenye is, mások mellett a Tisza Kálmán iskola szilvapálinkája is megmérettetett.

A Tímár Zsolt, Papp Lajos, Polányi József alkotta Tisza Kálmán csapat végül különdíjat vehetett át. A zsűri kiemelte az azon való fáradozást, amelyet a manapság háttérbe szoruló, ritkuló disznótorok hangulatának megszerettetéséért fejtenek ki a fiatalabb nemzedékek tagjai között.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!