Várostörténeti vetélkedő


2011. december 6-án Békés város újjáülésének 300. évfordulója alkalmából, középiskolások részére meghirdetett várostörténeti vetélkedő döntőjére került sor a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár olvasótermében.

A Békési Könyvtárért Alapítvány, a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum, a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület és a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett vetélkedő 2011. október 18-án egy városnéző sétával kezdődött.

Ezen kívül a szűk két hónap alatt a csapatok 5 alkalommal előadáson, illetve foglalkozásokon vettek részt, megoldottak két online TOTÓ-t, kutatták egy szabadon választott ódon épületünk múltját, történetét és Békéssel kapcsolatos bibliográfiát készítettek.

A vetélkedőre 16 csapat jelentkezett a Szegedi Kis István Gimnáziumból és a Tisza Kálmán Közoktatási Intézményből, vegyesen. A döntőre a legjobb 6 csapat jutott be.

A döntő résztvevőit Dr. Pálmai Tamás alpolgármester úr köszöntötte. Majd emléklapok és jutalmak átadására került sor azok számára, akik nem jutottak be a döntőbe.

Ezután a döntős csapatok vetélkedése, vidám játéka következett.

Helyezések:

I. SOLA SZEGEDI csapat tagjai: Pap Réka, Pap Zsuzsanna, Pap Gábor

Megosztott II. hely:

II. B.E.E. csapat tagjai: Derányi Edit, Földesi Boglárka, Földesi Ernő

II. BENNSZÜLÖTTEK csapat tagjai: Lakatos Fanni, Okányi Réka, Várnai Viktória

A megosztott II. hely miatt a III. hely nem került kiosztásra. A versenyzők értékes jutalomban részesültek.

Patronáló tanáraik: Pappné Somlyai Csilla tanárnő, Kun Ilona tanárnő és Mucsi András tanár úr


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!