Templomlátogatáson a Jantyik utcai Református Óvoda


Megjelent: 2011 December 21. ( Szerda ) 09:59
Módosítva: 2014 November 19. ( Szerda ) 15:20
Óvodánkban az idén egy kicsit másként készülődtünk a Karácsonyra. Adventi időszakban minden csoportban Adventi naptárral, különböző díszekkel ünnepi hangulatot varázsoltunk. Az idő múlását az Adventi koszorú egy-egy gyertyájának meggyújtásával érzékeltük.

Ebben az évben ellátogathattunk a Békési Református Templomba. A templom elé érve meg csodálhattuk a nagy fehér épületet az égig érő, magas tornyával. A templom kapujához érkezve éppen megszólalt az óra harangja; ez a hang már ismerős volt a gyerekek számára.

Az egyik kisfiú meglepő dolgot is tudott mondani: "a harang hívogat minket a templomba"!

A kántor Úr vezetésével beléphettünk a templom belsejébe. Nagyon sok gyermek életébe fontos pillanat volt ez, hiszen most lépet először református templom falai közé.

A gyerekek csodálkozó tekintettel fedezték fel az egyszerű, de mégis szép templombelsőt, és a középen álló karácsonyfát. Az Úrasztala körül helyezkedtünk el, ahonnan Katona Gyula Nagytiszteletű Úr köszöntött minket, majd bemutatta a templom főbb látványosságait. Kitérve az orgonára, a "hangszerek királynőjére". Nem csak az orgona nagy méretében gyönyörködhettünk, hanem a hangjában is, amikor közösen elénekeltünk karácsonyi énekeket.

Tiszteletes Úr a gyerekekkel közösen felidézte a Karácsonyi történetet.

A kis Jézus születését nem csak családja, hanem az egész világ szeretettel és örömmel várta. Az igazi Karácsnyi ajándék; maga Jézus Krisztus, aki felnőve csodákat tett és segített az embereken.

A látogatás végén közösen az orgona kíséretében elénekeltük a "Jézus kopogtat, gyertyát gyújtogat…" kezdetű éneket.

Az óvodába visszaérve gyerekek felbuzdulva mondták, hogy Karácsonykor szüleikkel együtt is elmennek a templomba.

Az óvodában csak rá hangolódunk a Karácsonyra, mert az igazi ünnep otthon, együtt a családdal teljes!

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!

Farkas-Piskóty Boglárka

óvónő


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!