Ötödik alkalommal Kerékpárosbarát település Békés


A napokban immáron ötödik alkalommal érdemelte ki a Kerékpárosbarát település címet Békés

Az újbóli elismerés nem meglepő, hiszen Békésen a lakosság közel 60%-a használ a mindennapokban kerékpárt. Település 2006 után 2008-ban, 2009-ben, 2010-ben és legutóbb 2011-ben is elnyerte a "Kerékpárosbarát Település" címet, mely előnyt jelenthet egyes fejlesztési célú pályázatoknál. A tavaly ötödik alkalommal meghirdetett pályázat olyan településeket díjazott, amelyek rendezési tervében a kerékpározás feltételeinek fejlesztése kellő hangsúllyal szerepelt, ahol a kerékpáros infrastruktúra kimagasló minőségű, és a szemléletformálást akár kampányokkal, oktatási programokkal is támogatta. Az utóbbi években kiemelkedő színvonalú bel-, és külterületi kerékpárút-hálózat épült ki Békésen, melyet országosan is több ízben elismertek a szakmabeliek. Békés városa egyedüliként az ország települései között, az eddigi mind az öt kiírásban elnyerte a kerékpárosbarát önkormányzata címet

Békés város belterületén egyébként négy, egymással összeköttetésben álló kerékpárút fut, amelyek a városközpontban találkoznak. Ezekkel jelentősen sikerült csökkenteni a kerékpárosok baleseti veszélyeztetettségét és a városban oly népszerű közlekedési eszközzel ezen túl biztonságosan közlekedhetnek a kerékpárosok. Izsó Gábor polgármester elmondta, hogy a településen kívül is igyekszik biztosítani az önkormányzat a kerékpárosok biztonságát.

Külterületen teljes hosszában megépült a Békés-Békéscsaba közti kerékpárút valamint a Békés-Mezőberény közti kerékpárút. Ezzel Köröstarcsáról Békéscsabáig biztonságosan, végig kerékpárúton lehet közlekedni. Így a békési kerékpárút-hálózatot összesen 16 560m, melyet használhatnak a helyi lakosok, a Békésre látogatók vagy az átutazóban lévők.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!