Gyomaendrődi Karácsony


Az idei naptári év utolsó tanítási napjai az adventi, karácsonyi hangulat jegyében teltek a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény minden oktatási egységében, így Gyomaendrődön is.

A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény gyomaendrődi oktatási egységében a december eleji Mikulás-meglepetések meghozták a tanulók és pedagógusok ajándékozási kedvét is. Nem várt nagy számban csatlakozunk a KÖRF karácsony ajándékgyűjtési akcióhoz. S nem a (bár valóban) vonzó koncertjegyek kedvéért, hanem azért a felemelő érzésért, hogy jó dolog örömet szerezni másoknak, kimutatni az egymásra odafigyelésünket, az egymás iránti segítőkészségünket.

A december 15-i kollégiumi vacsora is ünnepibbre sikeredett, mint egy átlagos esti étkezés. A nevelőtanárok szervezésében és a konyhai dolgozók segítségével minden kollégista karácsonyi díszbe öltöztetett környezetben, kis műsor és zene kíséretében fogyaszthatta el a méltán ünnepi menünek nevezhető vacsorát.

A dolgozói karácsonyi ebéden az iskola vezetőségi és Várfi András Polgármester Úr ünnepi köszöntőjét követően különös színfoltként mutatkozott be egy cég karácsonyi sütemény bemutatóval. A finomabbnál finomabb sós és édes, friss, helyben sütött nyalánkságoknak természetesen nem csupán a látványát, hanem fenséges ízeit is érezhettük az ebéd elfogyasztása után. Konyhai dolgozóink szaktudását és figyelmességét dicséri, hogy a disznótorosra tervezett menüben a hagyományos csigatésztás orja és tarja leves és töltött káposzta mellett mindenféle húsok és sültek is kerültek az asztalra.

A naptári év utolsó tanórái szintén karácsonyi hangulatban teltek el minden diák és pedagógus számára. A Diákönkormányzat szervezésében szívhez szóló műsorszámokkal kívánhattunk egymásnak áldott, békés karácsonyt és megértésben, békességben, sikerekben gazdag, boldog új esztendőt.

Tóth Erika, oktatási egység vezető


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!