Irány Skócia!


LEHET MÉG JELENTKEZNI A LUXEMBURG-SKÓCIA-PÁRIZS UTAZÁSRA, amelyet a Dr Hepp Ferenc Iskola angol tanárai szerveznek!

Skócia röviden, tömören

0. NAP

Indulás 2012. márc. 24-én az esti órákban. Az éjszaka utazással fog telni, de néhány óránként megállunk benzinkutak kulturált, tiszta mosdóinál.

1. NAP

Folyamatos utazás: (útvonal: Hegyeshalom – Ausztria – Németország) Délután, a menetidő függvényében néhány órás városnézést tartunk Luxemburgban, az Észak Gibraltárjaként emlegetett, különleges fekvésű miniállamban. Megismerkedünk a Notre Dame székesegyházzal, a nagyhercegi palotával és a városházával is. Este a szállás elfoglalása egy dunkerque-i tranzithotelben.

2. NAP

Reggel átkelünk a Csalagúton és máris indulunk Skócia felé! Útközben rövid pihenőket tartunk, és kb. két órára Yorkban is megállunk: Sétálunk a városban és meglátogatjuk a Yorki Székesegyházat (F) Este elfoglaljuk szállásunkat Skóciában.

3. NAP

Reggel a fekete városba, Edinburghba indulunk. Délelőtt városnézésen veszünk részt: Látogatást teszünk az Edinburgh várba (F), ahol megcsodáljuk a skót koronázási ékszereket, a Stone of Scone-t, a Mons Meg óriáságyút és a Szent Margit kápolnát. Délután a műemlékekben gazdag főutcán, a Royal Mile-on sétálunk, majd a csoport vásárlási lehetőséget kap a Princes Street-en. Ha időnk engedi, utána a Holyrood Palace-t (F), a skót uralkodó székhelyét keressük fel. VAGY: Leithbe kirándulunk, ahol a királyi család nyugalmazott Britannia gőzöse (F-6-7 GBP) tekinthető meg. Ezután visszaindulunk szállásunkra.

4. NAP

Délelőtt a skót Felföldre indulunk. Ellátogatunk Atholl grófjának hófehér szellemkastélyához, a Blair Castle (F)-hoz. Érintjük az utolsó, 1746-os cullodeni csatavesztés (a skót Mohács) helyszínét, majd továbbindulunk a Felföld fővárosa, Inverness felé. Megérkezünk a Loch Ness tóhoz, ahol talán Nessy-vel is találkozunk? Lehetőség nyílik Urquart várának (F) megtekintésére, mely a Loch Ness legnagyobb erődítménye volt. Visszaúton a Glencoe völgyén keresztül megyünk visszafelé a szállásra.

5. NAP

Délelőtt St. Andrews-ba, majd Dundee-ba utazunk, ahol Scott kapitány hajóját, a Discovery-t (F) tekinthetjük meg, mellyel a Déli-sarkra indult.Útközben megállunk egy különleges látnivalónál, a Falkirk Wheel-nél (F) (hajólift) Majd a Glamis kastély (F) megtekintése vár ránk, ahol a királynő édesanyja, a 101 éves korában elhunyt anyakirálynő született, s mely állítólag igazi kísértetkastély! Délután látogatást tehetünk egy igazi skót whiskyfőzdébe (F) is. Indulás a szállásra.

6.NAP

Reggel kiköltözünk a szállásról és London felé vesszük az irányt, de útközben még érintjük a Melrose Apátságot (F) a skót határvidéken, majd ellátogatunk Abbotsford-ba, a világhírű író, Sir Walter Scott házához (F). Ezek után rövid kitérőt teszünk a titokban, gyakran szülői engedély nélkül összeházasodó fiatalok paradicsomába, Gretna Green-be (F) is. Este érjük el tranzitszállásunkat London közelében.

7. NAP

Reggeli után indulunk London belvárosába. Érkezés után gyalogos városnézés következik London belvárosában (Buckingham Palace, Westminster Abbey, Houses of Parliament, Big Ben, Trafalgar Square, Downing Street...) a csoportvezető irányításával. (Napközben autóbuszmozgás nem lehetséges, helyi közlekedés igénybevétele szükséges!) Igény esetén helyi városnéző buszra lehet szállni (Kb. 25 GBP/Fő).amelyről szinte minden londoni nevezetesség látható. Londoni programunk végeztével a kikötő felé indulunk,és átkelünk a Csalagúton. Az éjszakát Párizs környékén egy tranzitszállóban töltjük.

8. NAP

Párizsba érve egész napos gyalogos-metrós városnézésen veszünk részt.Megtekinthetjük a Louvre (F), Diadalív, Champs Élysées, Place de la Concorde, Tuileriák kertje,Notre Dame, Invalidusok Dómja (F) nevezetességeket. Látogatás lehetséges az Eiffel-toronynál is.

(F)

Az esti órákban indulunk haza. Ezt az éjszakát az autóbuszon töltjük.

9. NAP

A délutáni órákban érkezünk haza Budapestre,aztán Békésre.

Részvételi díj mobil home-okban:

108.100 Ft+biztosítás+belépők

A részvételi díj az alábbi költségeket tartalmazza: autóbusz, retúr csalagút,

4 éjszaka mobil home-okban 7 fős elhelyezéssel ,idegenvezető, 1 éj tranzitszállás Angliában, 1 éj tranzitszállás Párizsban, önellátás

Érdeklődni: Borosné Kiss Rebeka és Budai Erzsébet tanárnőknél

a Dr Hepp Ferenc Tagiskolában vagy telefonon a délutáni órákban:

06 30 370 5110


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!