II. Színnel -Lélekkel Kézműves Vándorkiállítás 2011/2012


Megjelent: 2012 Január 17. ( Kedd ) 13:47
Módosítva: 2012 Február 29. ( Szerda ) 20:42

Kedves Érdeklődő!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy immáron második alkalommal kerül megrendezésre a Békés városi Mentálhigiénés Egyesület által megszervezett II. "Színnel-lélekkel" Kézműves Vándorkiállítás. E kiállítás alkalmával számos festmény, grafika, rajz, aquarell, gobelin, horgolt csipke és nemeztárgy kerül kiállításra több helyszínen.

Az Egyesület pszichiátriai és szenvedélybetegek közösségi és nappali ellátását végzi két telephelyen - Békésen és Békéscsabán -, ezen ellátásokban részt vevők alkotásait tartalmazza a vándorkiállítás.

A tárlatra ellátogatók a kiállítási tárgyak megtekintése mellett olyan, az ellátottak által írt verseket is olvashatnak, melyek az alkotási folyamat során születtek.

Az esemény a tavalyi I. "Szívvel-lélekkel" Amatőr Festmény Vándorkiállítás folytatása; az idei vándorkiállításunk címe - "Színnel-lélekkel"- is mutatja, hogy az előző rendezvényünkhöz képest egy sokkal sokszínűbb, több technikát felvonultató eseményről van szó.

A kiállítás képeit és tárgyait Gyulán, békési és a békéscsabai kistérségben állítjuk ki, a rendezvénysorozat helyszíneit és időpontjait a mellékelt plakát tartalmazza.

A vándorkiállítás Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával valósul meg. Programunk célja a pszichiátriai és szenvedélybetegek megbélyegzésének és megkülönböztetésének csökkentése, az antidiszkrimináció és antistigmatizáció érvényesítése a lakosság körében.

Bízunk benne, hogy ellátottaink "szívvel és lélekkel" készített alkotásait minél többen tekintik meg és ez által a programunk üzenete is fogadtatásra talál.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Az Egyesület alkotói és munkatársai.

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 felhivas_ii_szinnel_lelekkel_vandorkiallitas_esemenyre 323.06KB
2 plakat_2011_2012 109.03KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!