Illetéktelenek az Önkormányzat nevében koldulnak Békésen!


Amennyiben környezetükben hasonló cselekményt tapasztalnak, hívják a Békési Rendőrkapitányságot a 411-644-es telefonszámon, vagy tárcsázzák a 107-et!

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

FELHÍVÁSA

Tisztelt Lakosok!

Városunkban időről-időre feltűnnek olyan házaló ügynökök, vagy alapítvány nevében gyűjtést rendező szervezetek, akik Békés Város Önkormányzatára hivatkoznak tevékenységük során.

A közelmúltban több lakossági bejelentést kaptunk arról, hogy ismét az önkormányzat nevét felhasználva házalnak Békésen.

Ezúton szeretnénk figyelmeztetni a jóhiszemű lakosokat, hogy Békés Város Önkormányzatának sem nevére, sem engedélyére nem hivatkozhat egy adakozást kérő, házaló alapítvány vagy ügynök sem! Ne engedjenek be magukhoz senkit, aki az önkormányzat nevében kér bebocsájtást!

Önkormányzatunk papíron sem ad ki igazolást egy-egy szervezet működéséről, mert nincs módja arra, hogy a bemutatott iratok (bírósági bejegyzésről szóló határozat, névjegykártya stb.) hitelességének utána nézzen. Az ilyen irat viszont alkalmas lehet az emberek megtévesztésére. Egy-egy ilyen kétes szervezet sajnos elveszi az emberek hitét attól, hogy a hiteles szervezeteknek adakozzanak.

Amennyiben környezetükben hasonló cselekményt tapasztalnak, hívják a Békési Rendőrkapitányságot a 411-644-es telefonszámon, vagy tárcsázzák a 107-et.

Izsó Gábor

polgármester


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!