Pályázatból fejlődhetne Dánfok!


Megjelent: 2012 Február 1. ( Szerda ) 13:34
Módosítva: 2012 Február 5. ( Vasárnap ) 10:06
A Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ pályázatot nyújtott be Békés-Dánfok Öko- és Aktívturisztikai Központ néven, a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében.

A megpályázott támogatási összeg az üdülőközpontra vonatkozóan - melynek 95%-át támogathatja a pályázat kiírója – 1.199.240 Euro.

A dánfoki főépület interaktív kiállítóközponttá alakítása csak a jéghegy csúcsát jelentené. A szabad strand felújításában az attrakciófejlesztésre helyeződik a legnagyobb hangsúly. A tervben vízi tanösvény létesítése, halak telepítése, minőségi horgászhelyek kialakítása, kajakok vásárlása, hozzájuk kajaktároló kiépítése, kenuk, sárkányhajók, vízi gömbök és vízi biciklik beszerzése szerepel.

Szintén az aktív kikapcsolódást szolgálják majd az új, kölcsönözhető kerékpárok, a füves területen felállított jurták, a természetismereti erdei élménypark, az üdülőközpont területén kialakított Airsoft pálya és gyermek játszótér is. A kinti büfé helyén egy nyitott, közösségi foglalkoztató tér fog megépülni, ahol grillezési, szalonna-és ökörsütési lehetőség áll majd a vendégek rendelkezésére, továbbá lakóautóknak kialakított terület. A látogatók érkezését hivatottak növelni a turisztikai csomagajánlatok is.

Zerind község a közös pályázat másik részében egy vendégházat fog felújítani, melyhez napkollektorokat szeretnének felszerelni és a helyi falusi turizmust is fejlesztenék. Központi jelentőségű a pályázatban a határon túli kapcsolatok erősítése és egy közös turisztikai kiadvány megjelentetése.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!