A Vízművek felhívása a fagyveszélyre


Megjelent: 2012 Február 2. ( Csütörtök ) 14:43
Módosítva: 2012 Február 8. ( Szerda ) 07:53
A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása alapján az elkövetkezendő napokban rendkívüli időjárási helyzet várható, ezért a Békés Megyei Vízművek Zrt., mint felelős szolgáltató felhívja fogyasztói, a megye lakosságának, vállalkozóinak, intézményeinek figyelmét arra, hogy a tartós hideg komoly károkat okozhat az aknákban vagy a fűtetlen pincékben lévő vízmérőkben, sőt a falakon belüli vízvezeték-hálózatban is.

Javasoljuk, hogy a rendkívüli hidegre való tekintettel tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, hogy elkerüljük a fagy okozta kellemetlenségeket. Különös tekintettel azon ingatlanoknál, ahol a hálózati vizet ritkán, vagy egyáltalán nem használják, illetve nyaralóknál, hétvégi házaknál.

A hideg idő hatására eltört vízvezetékek, illetve elfagyott vízmérők komoly károkat okozhatnak az ingatlanokban, a talajban, a fűtetlen pincékben. Nagy összegű kiadásokat jelent a feleslegesen elfolyt vízmennyiség, illetve az igen magas helyreállítási költség, különösen igaz ez az épületekben keletkezett károk esetén. Az eltört vezetéken keresztül egy óra alatt is akár a többszöröse folyhat el egy átlagos család napi vízfelhasználásának.

A kellő gondossággal elvégzett fagyelleni védelem a fogyasztónak nem csak kötelessége, de egyben érdeke is, hiszen néhány lépéssel elkerülheti, hogy komoly kár keletkezzen értékeiben.

A problémák megelőzése érdekében és további információkért látogasson el a www.bekesvizmu.hu honlapra.

Békéscsaba, 2012. február 02.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!