Pályázatból korszerűsítenék a békési Hajléktalan Szállókat


Több mint százharmincnyolc millió forint uniós forrásra pályázik a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ bentlakásos intézményeinek korszerűsítésére.

Cél a városban működő Hajléktalan Szálló mind az öt telephelyén igénybe vehető szolgáltatásainak mennyiségi és minőségi fejlesztése. A projekt támogatási intenzitása száz százalékos így nulla százalékos önerőt igényel.

A hajléktalan ellátás Békés városban közel húsz éves múltra tekint vissza. A Békési Kistérségben csak a békési szociális központ biztosít hajléktalanok számára átmeneti szállás lehetőséget mely ötven férőhelyes. 2011 évben a szállók kihasználtsága közel száz százalékos volt, meglévő öt telephelye mindegyikének kapacitása túlterhelt volt. A pályázatban éppen ezért a kiléptető ingatlan férőhelyszámát emelnék további öt fővel, így a projektzárás időpontjában ötvenöt főre emelkedne az ellátható személyek száma.

Tervek szerint többek között sor kerülne a telephelyen a nyílászárók cseréje, hő és vízszigetelésre, fűtés és elektromos hálózat korszerűsítésére, teljes belső burkolatok cseréjére, festése, valamint a kor szellemének megfelelő, teljes körű akadálymentesítésre is. A pályázat lehetővé teszi a szállók berendezése és info-kommunikációs fejlesztése érdekében az eszközbeszerzést valamint a feladatellátásban részvevő kollégák kompetenciájának fejlesztését és továbbképzését.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!