KENYSZI anyagok


Megjelent: 2012 Február 23. ( Csütörtök ) 09:41
Módosítva: 2012 Február 23. ( Csütörtök ) 15:51
KENYSZI azaz Központi Elektronikus Nyilvántartási Rendszer Szolgáltatást Igénybevevőkről

Központi Elektronikus Nyilvántartási Rendszer

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 20/C. § (1) bekezdése alapján a szociális hatóság a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások, szolgáltatások finanszírozásának ellenőrzése céljából nyilvántartást vezet. A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények ágazati azonosítójáról és országos nyilvántartásáról szóló 226/2006. (XI. 20.) Korm. rendelet (továbbiakban rendelet) 13/B. §-a írja elő a fenntartók igénybevevői nyilvántartásba történő adatszolgáltatási kötelezettségét, melyhez az alábbi tájékoztató formájában szeretnénk segítséget nyújtani:

Az igénybevevői nyilvántartásba történő adatszolgáltatási kötelezettség arra az engedélyesre terjed ki, amely bármely általa nyújtott szolgáltatás után az adott időpontban normatív állami hozzájárulásban vagy a támogató szolgáltatás és a közösségi ellátások finanszírozásának rendjéről szóló 191/2008. (VII. 30.) Kormányrendelet szerinti finanszírozásban részsül.

Nem terjed ki az igénybevevői nyilvántartásba történő adatszolgáltatási kötelezettség az alábbi fenntartókra:

  • Családsegítés esetében, amennyiben a külön jogszabályban meghatározott szakmai tevékenység az első interjú kapcsán tett intézkedéssel lezárható
  • falugondnoki és tanyagondnoki szolgáltatás,
  • népkonyha,
  • szenvedélybetegek alacsonyküszöbű ellátása,
  • utcai szociális munka esetén
  • a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI Tv. 139 §-a alapján
  • a) alternatív napközbeni ellátás esetén,
  • b) házi gyermekfelügyelet esetén,
  • c) gyermekjóléti szolgáltatás esetén, ha a gyermekjóléti szolgáltatás nyújtása az első találkozást követően tett intézkedéssel lezárható,
  • d) a gyermekjóléti központ speciális szolgáltatásai közül az utcai és lakótelepi szociális munka, a kórházi szociális munka és a készenléti szolgálat esetén.

A rendelet 13/C. § (1) bekezdése alapján az igénybevevői nyilvántartásba történő adatszolgáltatásért a fenntartó felel.

A Fenntartónak az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése érdekében az alábbi lépéseket szükséges megtennie: lásd a csatolt fájlvokban illetve a következő portálon:

http://www.szocialisportal.hu/en/web/szocialis-agazati-portal/oktatasi-anyagok• Oktatási anyagokIgénybevevői nyilvántartás (Ügyfélkapu - e-képviselő) "A 329/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet szerint: a 2012. január 1-jén működési engedéllyel rendelkező fenntartók e-képviselője 2012. január 31-éig köteles kérni a nyilvántartásba vételt.

Az ügyfélkapu regisztrációs folyamatot bemutató videónkat, a rövid felhasználói leírást és prezentációt megtekinthetik portálunkon."

- Felhasználói kézikönyv ~ adatszolgáltatók részére (KENYSZI)

- Igénybevevői nyilvántartás (TAJ) ~ oktatói anyag

- Ügyfélkapu felhasználói leírás (TEVADMIN, KENYSZI)

- Ügyfélkapu e-tananyag- e-képviselők regisztrálása- Oktatási anyag (I. modul)

- Szoftver bemutatók

- Oktató videók: E-képviselő munkafolyamatai NRSZH ügyintéző, munkatárs munkafolyamatai Ügyfélkapu első bejelentkezés KENYSZI Adatbetöltés Tájékoztatás

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények ágazati azonosítójáról és országos nyilvántartásáról szóló 226/2006. (XI. 20.) Korm. rendelet (továbbiakban Nyr.) 13/B-13/H.§ tartalmazzák az Igénybevevői nyilvántartás vezetésének szabályait.Az Nyr. 15.§ (2) szerint: "Az adatszolgáltatásra jogosult 2012. február 29-éig rögzíti a nyilvántartásában szereplő igénybe vevők Szt., illetve Gyvt. szerinti adatait az igénybevevői nyilvántartásban."A fontosabb feladatokat és határidőket tartalmazza az alábbi táblázat:

- Feladatok a jogszabály alapjánAzok számára, akik korábban is számítógépen vezették a szolgáltatásaikat igénybevevőik (kliensek) adatait, az adatbetöltési folyamat támogatására elkészítettünk egy a betöltést segítő Excel táblázatot, valamint egy rövid tájékoztató anyagot (Betöltés tájékozató leírás).

- Migrációs táblázat (2012.02.13.)- Betöltés tájékoztató (2012.02.13.)(A betöltési tájékoztató 5.3.8. bekezdésben a felnőttek oszlopában a hatósági döntés jellegét opcionálisról nem kitölthetőre javítottuk.)Amennyiben bármilyen további kérdésük merül fel, akkor kérjük, hogy forduljanak bizalommal a telefonos ügyfélszolgálatunkhoz, ahol szakértő kollégák várják a hívásukat.

A TEVADMIN – KENYSZI telefonos Ügyfélszolgálatot a (06) (1) 510 05 45 budapesti telefonszámon érhetik el. Tájékoztató informatikusok részére (interfész)Igénybevevői nyilvántartásIgénybevevői nyilvántartás

- Kezdeti adatok betöltéseIgénybevevői nyilvántartás

- Ütközés, adatmódosítás, önellenőrzésIntézményi interfész - BiztonságIntézményi interfész

- Függvények és adatszerkezetIntézményi interfész 1.Betöltés bemutató (Excel)

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 betoltes_tajekoztatoleiras_2012_02_02 1003.41KB
2 feladatok_jogszabaly_alapjan 125.33KB
3 nrszhkenyszijkoztatsakzpontielektronikusnyil 893.81KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!