Több turisztikai kérdésben is döntött a három város


Megjelent: 2012 Február 28. ( Kedd ) 21:17
Módosítva: 2012 Március 26. ( Hétfő ) 10:12
Békés, Békéscsaba és Gyula – polgármesterei évenként váltják egymást az elnöki tisztségben. 2012. február 22-től Izsó Gábort, Békés polgármesterét dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere követi.

Izsó Gábor, Békés város polgármestere megnyitásával a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás ügyvezető testülete a napokban tartotta soros ülését a békéscsabai Körösök Völgye Látogatóközpontban.

Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy áprilisban kezdik szerkeszteni a Körösök Völgye ingyenes élménymagazint, ami negyedévente lesz elérhető a térség turisztikai szolgáltatóinál, könyvtáraiban, kulturális központjaiban és önkormányzatainál. Mivel a projekt magyar-román együttműködésben valósul meg, a magazin 7 ezer példányban magyar, 3 ezer példányban román nyelven készül és a szomszédos romániai megyékben is megjelenik.

Áprilisban kerül lezárásra a társulás "Aktív Túra" elnevezésű projektje az iskolák bevonásával, nagyszabású nyílt túra keretében. A projekt keretében 15 arad és békés megyei aktívturisztikai programlehetőséget tartalmazó túraajánló kiadvány jelenik meg, három nyelven, összesen 15 ezer példányban. Ebben a projektben került beszerzésre számos turisztikai eszköz is – sárkányhajók, GPS-ek, kerékpárok, túrakenuk.

A társulás révén a három város együttműködésével valósulhatnak meg idén Pünkösdkor az aktívturisztikai és kulturális programok a Körösök Völgye Fesztiválon. A tavaly útjára indított rendezvény a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület és a Szászlábú Egyesület szervezésében a térségi magyar-román kétoldalú párbeszéd javításával és a fenntartható fejlődés figyelembevételével, a határon átnyúló Körösök Völgye organikus egységének hatékony tudatosítását és népszerűsítését tűzte ki célul.

Folyamatosan bővíti a társulás azt az adatbázisát, amely eddig mintegy 200, a közép-békési térségben működő helyi vállalkozóból és őstermelőből áll. A "Keresd a Helyit!" országos kampány keretében elkészült az a csomagolóanyag, amely a kampány szlogenjével és logojával van ellátva, és a helyi termékek iránti kereslet fokozását szolgálja. A csomagolóanyagok eljutását a térség helyi termelőihez a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás teszi lehetővé.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!