Természet nyújtotta kincs Békésen!


Megjelent: 2012 Március 8. ( Csütörtök ) 12:14
Módosítva: 2012 Március 26. ( Hétfő ) 10:09
A békésiek régi álma vált valóra Békésen tavaly nyáron, amikor megnyitotta kapuit a lakosok és a városba látogató turisták előtt a kültéri termálmedence.

Az új szolgáltatás és a Körösök felejthetetlen természeti kincsei együtt vonzó turisztikai állomássá teszik Békést.

A Kettős-Körös bal partján fekvő Békés, kitűnő turisztikai adottságokkal rendelkező alföldi kisváros ahol évről-évre igyekeznek fejleszteni, még sokoldalúbbá tenni a kikapcsolódási lehetőségek sorát. Tavaly például Dánfok megkezdte újbóli virágzását, illetve átadták az egykori békési fürdő területén lévő kültéri 120 négyzetméteres termálmedencét. A létesítménynek és a beruházásoknak köszönhetően tavaly hatvan százalékkal nőt a település idegenforgalmi bevétele.

A természet föld alatt csörgedező kincseire visszatérve, a legfontosabb üzenet, hogy a békési gyógyvíz jótékonyhatásait bárki élvezheti.. A város újonnan felújított gyógyfürdőjében - mely a megye legrégebbi fürdője és vizét már 1943-ban gyógyvízzé nyilvánították - két kút biztosítja a fürdő termálvíz igényét. A komplexum nyugodt, kellemes környezetben nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A nátrium-hidrogén-karbonátos víz, amelynek jelentős szerves anyagtartalma, kovasav tartalma és kis mennyiségű jódtartalma segíti a gyógyulást és regenerálódást. Az Országos Közegészségügyi Intézet vizsgálata szerint a békési termálvíz kiválóan alkalmas gyulladásos és kopásos ízületi betegségek kezelésére. Segíti a reumás betegségek, a csípő;, a térd-, a boka- és a gerincbetegségek gyógyítását. Gyógyírt nyújt gyulladásos nőgyógyászati kórképekre és bizonyos bőrbetegségekre, így a pikkelysömörre is. A gyógyító fürdőt pedig évtizedek óta használják Békésen gyógyászati célra. A szintén tavaly átadott Békési Kistérségi Komplex Járóbeteg-ellátó Központ betegei pedig modern környezetben regenerálódhatnak.

Izsó Gábor polgármester hangsúlyozta, hogy a település számára fontos az egészséges életforma, az aktív pihenés és szórakozás feltételeinek középtávon történő megteremtése illetetve a rekreációs és ökoturisztikai, sportturisztikai központ kialakítása. A térségi és lakossági aktív szabadidős igényeket egész évben magas színvonalon szeretnék kielégíteni a létesítményben,s fő irányvonalként sokszínű kínálatot biztosítani.

A külső termálmedence egyébként a 2009-ben újonnan épült Békési Uszodán keresztül közelíthető meg és látogatható az alábbi időpontokban.

Békés Uszoda és Termálfürdő

5630 Békés, Kőrösi Csoma S. u. 6-14.(Bejárat a Mátra u. felől)

Tel.: +36 (20) 400-2330 Internet: http://uszoda.bekesvaros.hu/

Nyitva tartás:

Uszoda: Hétfőtől Vasárnapig 08.00 – 20.00

Szauna: Hétfőn, Szerdán, Pénteken 15.00-20.00

Kedd, Csütörtök 9.00-20.00

Szombat, Vasárnap 10.00-20.00

Külső termálmedence: Hétfőtől- Péntekig: 14.00-20.00

Szombat, Vasárnap: 12.00-20.00


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!