Civil kerekasztal Békésen - a BVSZSZK szervezésében!


Megjelent: 2012 Március 14. ( Szerda ) 10:17
Módosítva: 2014 November 18. ( Kedd ) 15:34
A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ 2012. február 29.-én kerekasztali megbeszélést rendezett, melynek meghívott vendégei voltak a Békés városában működő Civil Szervezetek, Alapítványok, Egyházak, valamint Békés Város Önkormányzata.

A találkozásnak több célja is volt, elsősorban az, hogy kölcsönösen megismerjük egymás tevékenységét, fő profilját, valamint a törvényi, jogszabályi változásokkal kapcsolatban információk átadására is sor kerüljön a kerekasztal résztvevői között.

A cél gyakorta azonos, amely indokolttá teszi az együttműködést, és ezzel egyetértettek a Szervezetek és az Egyházak képviselői is. A találkozás lehetőséget biztosított, hogy a Civil Szervezetekkel és az Egyházakkal szorosabbá fonódjon a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ kapcsolata, és a továbbiakban eredményesebben tudjanak együtt dolgozni.

"Az erős kapcsolat a jövő reménysége" című találkozó eredményessége arra világította rá a résztvevőket, hogy igenis szükség van ilyen jellegű megbeszélésekre, mely által a városunkban szorosabbá válhat az együttműködés, amely egy eredményes, célokkal teli jövőképet adhat. A közös célok, a civil szervezetek szerepvállalása az önkormányzati feladatok ellátásban tudatosan kiépített kapcsolatrendszert, és a szolgáltatások megtervezését teszi szükségessé. Fontos a kapcsolatrendszer funkcionális elemzése, a vakfoltok feltérképezése, ezért a közeljövőben terveink között szerepel a kapcsolat további erősítése, amely lehetőséget adhat egy újabb megbeszélésre.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!