A legmodernebb készülék segíti a gyógyulást Békésen!


Megjelent: 2012 Március 27. ( Kedd ) 12:00
Módosítva: 2012 Április 1. ( Vasárnap ) 09:10
Orvoskonferencia és szakmai tapasztalat cserének adott otthont a fürdő. Dr Gulyás Zsuzsanna igazgató főorvos beszámolója a Békés Mátrixon.

Békésen a felújított, kibővített és korszerűsített fürdő épületében tapasztalatcserére jöttek össze a Bemer Medicintechnika Kft. szakemberei a rendelőintézet szakorvosaival és a kistérség érdeklődő orvosaival. Ugyanis az intézmény és a betegek számára az "Ultrahanggal az egészségégért" alapítvány múlt év decemberében vásárolt egy Bemer készüléket, melyet azóta a betegek széles körének kiegészítő kezelésére alkalmaznak a pályázat útján kialakított Nappali Szakellátó Helyen.

A magnetoterápiás elven működő eszköz fizikai hatásának köszönhetően a mikrocirkuláció (kiserek keringése) javul, az oxigén sejtekbe jutása felgyorsul és ez jól hasznosítható különböző betegségek és panaszok enyhítésében-kezelésében. Esetbemutatás során szédülős, lábszárfekélyes, cukorbeteg, magas vérnyomásos, sclerosis multiplexes, rheumatológiai betegségben szenvedők javulásáról számoltak be, de alkalmas a terápia sportsérülésekben, műtét vagy stroke utáni rehabilitációban, psoriasisban, ekzémában és immunerősítésre is. Nem ellenjavallata a kezelésnek a pacemaker, fémbeültetés, terhesség, epilepsia sem, és nincs mellékhatása.

A helyszínen megnézhették az érdeklődők, hogy egyszerre két ágyon folyhat a kezelés, a beteg fekszik, pihen és különböző programokat állítanak be a betegségnek megfelelően. Egy kezelés 20 percet vesz igénybe, egy kúra pedig pár hetes.

A közvetlen hangulatú légkörben kérdésekre is válaszoltak a cég szaktanácsadója (Szabadi Péter) és szakorvosa (Dr. Duray Péter).

A Nappali Szakellátó Helyen kúraszerű infúziós kezeléseket is folytatnak. Orvosi beutalóval, telefonos előjegyzéssel fogadják és várják a betegeket nemcsak Békésről, hanem a kistérségből is mindezen újonnan bevezetett kezelési formákra családias légkörben szép környezetben.

Igen kedvelik az ide járó páciensek, és nagy előnye a helynek, hogy a betegek komplex ellátását tudják nyújtani a rheumatológiai-orthopédiai kivizsgálástól a fizioterápiás és balneoterápiás (fürdőkezelések: medence, tangentor, iszap, súlyfürdő, galván) kezeléseken át a gyógy- és vízitornáig.

(Az "Ultrahanggal az egészségért" alapítvány szívesen fogadja a befizetett adó 1 százalékát a 18370346-1-04 adószámon.)

Dr. Gulyás Zsuzsanna

igazgató főorvos

Békés Város Egyesített Intézmény és Rendelőintézet


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!