A Dr Hepp csapata országos VI. lett a Diákolimpián!


Beszámoló a döntőről:

Városi Sportcsarnok, Ózd, 2012. március 24. Ezen a napfényes délelőttön az ország legjobb csapatai gyűltek össze, hogy a Játékos Sportverseny országos döntőjén összemérjék, erejüket, felkészültségüket, kitartásukat. Az előzőn napon már megérkeztek a békési Hepp Tagiskola országos elődöntőn nyert csapatának tagjai, 9 fiú és 9 lány, Puskás Károly és Samuné Nagy Katalin tanárok vezetésével. A lelkes szurkolók a verseny hajnalán indultak busszal, hogy hajrázásukkal hozzájáruljanak a békési kisiskolások sikeréhez.

A kötelező bemelegítés után fél tízkor kezdődött a megnyitó, melyen az ország különböző régióinak 8 továbbjutó csapata sorakozott fel, és az ünnepélyes szavak elhangzása után eskütételben vállalta a becsületes, tiszta versenyzést.

Az alapozó edzések során húsz feladatra kellett készülni, ebből a helyszínen sorsolással választották ki azt a tizenegyet, amelyeket a verseny során teljesíteni kellett.

A Hepp Tagiskola csapata szinte végig a középmezőnyben teljesített, hiszen a továbbjutottak között ott szerepeltek nagyvárosok (Pécs, Ózd, Szombathely, Eger) sportiskolásai, akikkel a mieink minden erejüket megfeszítve próbáltak lépést tartani. A játék vége felé fogyott az erő, így estünk vissza a 6. helyre.

A békésiek táborához Ózdon csatlakozott iskolánk névadójának fia, Dr. Hepp Ferenc, és felesége, akik szintén kivették részüket a szurkolásból. Az eredményhirdetés után Hepp Ferenc egy kosárlabda alakú csokoládétortával kedveskedett a békési csapatnak, majd a következőképpen értékelte a versenyt: >Nagyon boldog voltam, hogy itt lehettem, és ennek a fantasztikus eredményt elérő csapatnak drukkolhattam.

A Hepp Ferenc Tagiskola országos 6. helyezése előtt le a kalappal és hálás köszönet mindenkinek, aki ebben közreműködött. Nagyon boldog vagyok, és én úgy érzem, ebben a csapatban még több is van, egész biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban, ha egy-két dolgot kikorrigálunk, vagy ha a Hepp Ferenc Tagiskola más és jobb feltételekkel tud majd dolgozni, akkor dobogósak lesznek, egyértelműen…

Bosszantó hibák miatt, ami a figyelmetlenségből eredhetett, hiszen jól fel voltak készülve, hibapontokat kaptunk. E hibapontok nélkül ott lehettünk volna, akár a 4. helyen is… De így is nagyon szép dolog, mint ahogy a záróbeszédben mondták: ötezer játékos indult ezen a versenyen eredetileg, és ha jól számoljuk a 6. helyet, csupán százan előzték meg a békési iskolát. Csak így tovább! Gratulálok!<

A Békés Városi Önkormányzat sportreferense, Kálmán Tibor úr is elismeréssel szólt a gyerekek országos döntőben nyújtott teljesítményéről.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!