Bronz a Békés DAC -nál!


Megjelent: 2012 Április 3. ( Kedd ) 13:52
Módosítva: 2012 Április 8. ( Vasárnap ) 07:47
A Békési DAC történetében először indult junior félmaraton csapat, akik a 21,1 kilométert remekül és egyben hősiesen teljesítették. A Botos Zsolt, Pásztor László, Sós Ádám és Kovács István alkotta csapat a bravúros harmadik helyen ért célba.

Az atlétika téli szezonját meghatározta, hogy az ország egyetlen szabályos pályája Budapesten, ahol lehet országos bajnokságokat rendezni, rosszul lett fel állítva. Hosszadalmas viták után, törölték az idei ifjúsági, junior és felnőtt országos bajnokságokat és csak a serdülőknek rendeztek úgynevezett seregszemlét. A márciusban lezajlott versenyeken először az egyéni bajnokságot rendezték meg Budapesten. Nyeste Ágnes, a 15 évesek között, magasugrásban 145 centiméterrel a negyedik lett. A 14 évesek között Veres Fanni 145 centiméterrel az ötödik, míg Gyöngyösi Terézia távolugrásban 461 centiméterrel szintén ötödik lett.

Egy héttel később az összetett bajnokságot rendezték meg, ahol a serdülők három évfolyama együtt versenyzett. A 30 fős mezőnyben Nyeste Ágnes két ponttal lemaradva a dobogóról a negyedik helyen végzett. Az egy évvel fiatalabb Veres Fanni és Gyöngyösi Terézia a 16. illetve 19. lett. Meg kell jegyezni, hogy akik megelőzték lányainkat egytől egyig kitűnő körülmények között edzenek, míg mi például csak a versenyeken húzhattunk fel szögescipőt.

Március utolsó napján elkezdődött a szabadtéri szezon. Székesfehérváron rendezték meg a kismaraton országos bajnokságot, orkánszerű szélben. A Békési DAC történetében először indult junior félmaraton csapat, akik a 21,1 kilométert remekül és egyben hősiesen teljesítették. A Botos Zsolt, Pásztor László, Sós Ádám és Kovács István alkotta csapat a bravúros harmadik helyen ért célba.

A versenyzőink edzői: Veres Zsolt, Kis-Kovács Károly, Rácz András.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!