IV. Húsvéti Nemzetközi Kosárlabda Torna, Szentes


2012. április 6-8. között rendezték meg a IV. Húsvéti tornát Szentesen, ahol két békési csapat is szerepelt. A nemzetközi tornán az U11- es korosztályban 16, az U13-asban 12 csapat vett részt a színvonalas rendezvényen.

Balog Lajos, az U11- es csapat edzője értékelte a tornát:

A 2001- es születésű Szegedis Karacs Ugrómókusok kosárlabda csapata 2012. április 6-8- án Szentesen szerepelt a IV. Húsvéti kupa nemzetközi kosárlabda tornán.A tizenhat csapat színvonalas játékát láthatta a szépszámú közönség. A békési fiatalok a torna folyamán végig jó teljesítményt nyújtottak. A torna legjobb csapatát, a szerb Zrenjanint is nagy erőbedobásra késztették. A csapat védekezése mérkőzésről mérkőzésre javult, az ellenfelek számára sokszor megoldhatatlan feladatot jelentett a békési gyűrű közelébe jutni. Ugyanakkor a támadások szervezettségében, a játékelemek tudatos alkalmazásában mindenképpen előre kell lépni, hogy az országos döntőn se érje kellemetlen meglepetés a csapatot.

Eredmények:

Békés - Pécsi Baglyok (Rátgéber Akadémia) 43 - 36

Békés - KK Uno Grande (Zrenjanin szerb) 31 - 50

Békés - Galanta (szlovák) 40 - 13

Békés - Nagykőrösi Solymok 58 - 13

Békés - Targu Mures (Marosvásárhely román) 50 - 18

Békés - Kőbányai Darazsak 49 - 10

A csapat tagjai: Balog Ákos, Balog Csaba, Balog Gábor, Balog Sára, Berecz Tamás, Földesi Zsófia, Karsai Csaba, Kiss Gábor, Lipták Tamás, Mucsi Klaudia, Pocsai Péter, Polgári Petra Médea, Steff Róbert, Szabó Gábor, Vozár Viktor

Az U13- as serdülő csapat a 6. helyen végzett a tornán.

- Négy hármas csoportba lettek a csapatok besorolva, mi a Kecskeméti Sportiskola és a későbbi győztes Uno Gande Zrenjanin csapatával kerültünk egy csoortba. Az első mérkőzésen magabiztos játékkal legyőztük a kecskeméti csapatot, ami komoly sikernek tekinthető. Utána következett a szerb gárda elleni mérkőzésünk. Mind technikailag, mind fizikálisan fejlettebbek voltak nálunk, így 76-22- re kikaptunk tőlük. Ám nincs okunk szégyenkezni, mert a torna során ez volt a legkisebb arányú győzelmük. Így csoportmásodikként az 5-8. helyért foytathattuk a versengést. A szombati mérkőzésen újabb szerb ellenféllel találkoztunk. A Karagiorgevo csapatával szemben megilletődve kezdtünk, majd a második félidőben sokkal bátrabb játékot produkáltak a fiúk. A vége 9 pontos győzelem lett. Vasárnap a Szombathelyi Sportiskola csapatával mérkőztünk, akiktől 10 ponttal kikaptunk (44-34), így a 6. helyen zártuk a tornát. Szépséghibája a tornának, hogy pénteken megsérült egyik játékosunk, a Sós- ikrek közül Bence bokaszalagszakadást szenvedett, így 3-4 hétre kiesett a csapatból. A közeledő megyei diákolimpiai mérkőzéseken nagyon hiányzik majd a centerünk, de bízom benne, hogy a többiek tudják majd helyettesíteni.

A csapat tagjai: Bánszki Dániel, Nagy Csaba, Nagy Dániel, Sódar Dávid, Balog Gábor, Király László, Omiliák Máté, Horváth Elek, Nógrádi Zsolt, Mucsi Márk, Sós Bence, Sós Gergő, Jánosi Boldizsár


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!