Húsvéti készülődés a Református Óvoda


Húsvétra készülődésünket a tojások gyűjtésével kezdtük. Ezután azok egy részét kifújtuk és a belsejéből finom rántotta készült. A többi tojást megfőztük és a néphagyományok felelevenítésével berzseléssel díszítettük. A gyerekek választhattak a tevékenységek között. A következő napon tojásgyűjtő kosárkákat készítettünk ragasztással ,dekupázs technikával díszítve.

A következő napot "NYUSZINAP"-nak neveztük el. Ezen a napon répát pucoltunk és vágtunk karikára , nyuszi sütit díszítettünk, majd a behozott nyuszikat állítottuk sorba és énekeltünk,táncoltunk nekik. A nyuszis fejdíszt magunkra öltve indultunk a ligetbe,ahol a "húsvéti nyuszi" tojásait és a kicsi nyuszikat kerestük meg. Minden ügyes "kisnyuszi" jutalma volt egy-egy falat nyusziropogtató,azaz répa. Az oviba visszaérve meglepetés várt bennünket: Anikó néni magával hozta kedvenc kisnyusziját, amit mindenki megsimogathatott.

Másnap a lányok már készülődtek a fiúk vendéglátására. Megterítettek és tojással várták a locsoló fiúkat. Mindenki ünnepi ruhát öltött és várta a locsolást, amiért ajándék is járt,majd közösen elfogyasztottuk az együtt díszített sütiket.

Ez a húsvéti készülődés egyformán élmény volt gyereknek és felnőttnek!

Kriszti óvó néni és Erika óvó néni

Tételek: 1 - 20 / 208 (11 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!