Közlekedik a család!


Vetélkedőt szervez az ORFK Békéscsabán

Megalakulásának 20. évfordulója alkalmából az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság "Közlekedik a család" címmel közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot hirdet.

A vetélkedő Békés megyei döntője

2012. május 05-én (szombaton) lesz Békéscsabán

a Szarvasi úti TESCO parkolójában egy közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében.

A "Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedőre 09.00 - 14.00 óra között azok a családok jelentkezhetnek, akik két 6 illetve18 év közötti gyermeket nevelnek, és legalább az egyik szülő "B" kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik.

A család tagjai két KRESZ tesztlapot töltenek ki (külön tesztlapot tölt együtt a két szülő és külön tesztlapot a két gyermek), majd a szülők egyik - "B" kat.-ra érvényes vezetői engedéllyel rendelkező, szabadon választott - tagja saját gépjárművel vezetéstechnikai pályán teljesíti a feladatokat, míg párja elsősegélynyújtó alapismereteiről ad számot. Közben az egyik gyermek ügyességi pályán kerékpározik, míg testvére a kerékpár kötelező felszereléseivel kapcsolatos feladatot teljesíti. A versenyen való részvétel feltétele az is, hogy az egyik szülő kipróbálja a borulós szimulátort, párja pedig a "részeg szemüveget" kerékpározás közben.

A családok regisztrációja és versenyeztetése folyamatosan történik. A győztes családot írásban értesítjük, ők képviselik megyénket a Zsámbék mellett átadásra kerülő közlekedésbiztonsági- és vezetéstechnikai centrumban 2012.október 13-án megrendezésre kerülő országos döntőn.

Az országos döntő fődíja: a Cartour Utazási Iroda jóvoltából 4 fő részére szóló ausztriai nyaralás félpanziós ellátással.

További nyeremények: Egyhetes üdülés a Thermál Hotel Harkányban, egyhetes üdülés Zamárdiban a Hotel Wellamarinban, egy-egy hétvégére szóló pihenés a mátrafüredi Anna Hotelben, a balatonkenesei Yacht Clubban, a székesfehérvári Hotel Magyar Királyban, továbbá 16 db. 30.000 Ft-os benzinutalvány.

A nyílt napon nem csak családokat várunk! 09.00 - 18.00 óra között a Magyar Autóklub mobil baleset-megelőzési kamionnal, vezetéstechnikai pályával, kerékpáros rutinpályával és borulós szimulátorral várja a kilátogatókat.

09.00–14.00 óra között pedig a Békés Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége műszaki állomással várja az autósokat. Járműveik műszaki állapotát díjmentesen megvizsgálják.

A nyílt nap programjain bárki, ingyenesen részt vehet!

Információ: 66/523-723


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!