Képes virágágy - olimpiai ötkarika Békésen


Békés Város Önkormányzata nagy figyelmet fordít a vonzó településkép és esztétikus lakókörnyezet kialakítására.

A 2011-ben Arany Rózsa Díjat nyert város évről-évre emlékezetes nyomot hagy az odalátogató és átutazó turistákban. Az olimpia évében a görögkeleti templomnál elhelyezett kiemelt virágágyás képes virágágyként üzenetet hordoz. A virágokból kirajzolódó olimpiai ötkarika a város olimpikonjainak, így a 100 éve született Kecskeméti Gábor tornásznak állít majd emléket, és jelzi a békési sportélet fontosságát.

Idén mintegy 18 ezer egynyári virágpalánta kerül kiültetésre a város több pontján, ezzel elmondható, hogy Békés az elmúlt négy esztendő alatt fokozatosan megduplázta a kiültetett palánták számát. A meglévő színes virágágyásokon túl újabbakat is beültetnek egynyári virágokkal, hogy a belvárostól távolabb eső zöldfelületek is gondozott képet mutassanak. Ezek közül a legjelentősebbek a Cseresznye és Csaba utca sarkán lévő villanytelepnél és a buszpályaudvarnál kialakított zöldfelületek.

Évek óta kiemelt fontossággal bír a hazai nemesítésű virágok telepítése, melyek közül idén nagy mennyiségben lesz megtalálható a díszbazsalikom "Bíborgömb", a kúpvirág "Gloria" és "Mackó", valamint a kokárdavirág "Tűzgömb" fajtái. Az időjárás függvényében május első hetétől kezdődhet a palánták kiültetése.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!