Fotós tábor lesz Dánfokon!


Békési képekkel lehet pályázni!

A Dánfoki Üdülőközpont ad helyet a békéscsabai Márvány Fotóműhely és a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ szárnyai alatt működő Békési Fotós Klub szervezésében megrendezésre kerülő Fotóstábornak 2012. június 21-24. között. A táborba első sorban fotós klubok, egyesületek tagjait várják, így a jelentkezés maga is feltételekhez kötött. Az elkészített munkákból azonban kiállítás nyílik majd 2012. szeptemberben a XIV. Madzagfalvi Napok idején, melyet ingyenesen bárki megtekinthet majd a békési kulturális központ kápolna termében. Érdekességként említhetjük, hogy a tábor idején a szervezők a résztvevők számára modell-és aktfotózás lehetőségével is készülnek.

Témáik ezen kívül nagyon sokszínűek, hiszen a portréfotózástól kezdve a tájjellegű képek készítéséig bármit felölelhet. Erre az időre esik a XXXVI. Békés-tarhosi Zenei Napok programsorozata is, így az ide ellátogatók ne lepődjenek meg, ha fotósok hadával találkoznak majd útközben. A tábor résztvevői a zenei előadásokon túl látogatói lesznek majd városunk nevezetesebb épületeinek és helyeinek is, mint: békési duzzasztómű, Békési Tájház, Iskolamesteri lakás, Békés-tarhosi Zenepavilon. Mezőberénybe ugyancsak ellátogatnak majd, ahol fotózhatnak a Bodoki Károly Vízügyi Múzeumban és a városban egyaránt, idegenvezetőjük Vágvölgyi Mihály, a Color Fotóklub vezetője lesz. Fotókat készíthetnek még a fáspusztai Wenckheim kastélyban is.

Ezen kívül a tábor folyamán előadásokat hallgatnak meg "Békés megyei kastélyok és kúriák" címmel Szelekovszky László jóvoltából, Szőke János fotóművész a digiporáma készítésének szabályait ismerteti, míg Boldog Gusztáv a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársának vetítése "Békés megye természetvédelmi értékei"-ről szól majd. A tábor idején a Bélapátfalvai Fotóklub kiállítása is megtekinthető lesz az üdülőközpont éttermében.

Békés Város Önkormányzata és a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ fotópályázatot hirdet a Dánfoki Fotóstábor résztvevőinek.

A pályázat célja, hogy az alkotók megörökítsék Békés városának nevezetességeit, a város és a városban élők életét, valamint a tábor ideje alatt meglátogatott helyeket, nevezetességeket, az "idegen" szemével. A pályázat kiírói elfogadnak minden olyan pályamunkát, melyek 2012. június 1. és július 31. között a város kulturális és egyéb rendezvényein készültek.

A pályázat témája kötetlen.

A pályázatra szerzőnként 5 db bármilyen technikával készült monokróm, vagy színes fotó adható be, sorozat viszont nem. A képek mérete maximum 30x40cm lehet. Az ennél kisebb fotókat 30x40 cm-es, legfeljebb 2mm vastag passzpartúrára kell felhelyezni.

A képek hátoldalán nézethelyesen a jobb alsó sarokban kell feltüntetni a kép címét, a szerző nevét, pontos lakcímét (telefon, e-mail, stb.), az alkotócsoport nevét.

A beérkező pályázati anyagokat 5 fős zsűri értékeli, a zsűri személyeit a tábor ideje alatt fogjuk felkérni.

Díjak: A pályázatra beérkezett fotókból a zsűri által legjobbnak ítélt három alkotás tárgyjutalomban és oklevélben részesül.

A különdíjakat a résztvevők városainak kulturális intézményei adományozzák.

A zsűri döntése végleges és megtámadhatatlan. A képek tartalmáért a szerző a felelős.

A rendezők a pályázati anyagokat a legnagyobb gondossággal kezelik, az esetleges postai sérülésekért felelősséget nem vállalnak.

Nevezési díj nincs, de a pályázathoz nevezési lapot kell mellékelni.

A zsűri által elfogadott képekből a kiállítás a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ kápolna termében kerül kiállításra.

A megnyitó és az ünnepélyes eredményhirdetés kapcsolódni fog a "Madzagfalvi Napok" városi rendezvényéhez. Pontos időpontról minden pályázó értesítést kap.

Beérkezési határidő: 2012. augusztus 20.-ig

Zsűrizés: 2012. augusztus 25.

Kiállítás megnyitó, eredményhirdetés: 2012. szeptember 1.

Visszaküldés legkésőbb: 2012. október 1.

Beküldési cím: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ

(5630 Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25.) BÉKÉS - DÁNFOK 2012. FOTÓPÁLYÁZAT

Információ: Katona Péter 06-30/527-2937; pkatona49@gmail.com

Apáti-Nagy Lajos 06-20-405-7308, flowersoft1971@gmail.com


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!