Szülőkkel a bajnokságról…


Békési győzelemmel ért véget a hétvégi ERIMA U11 Országos Gyermek Kézilabda-bajnokság. A bajnokságról, az utánpótlás jövőjéről, és a további tervekről beszélgettünk pár kézilabdás fiú szüleivel.

Mit szólnak a csapatunk teljesítményéhez, esetleg számítottak erre az eredményre?

Ásós Miklós: Számítottunk erre az eredményre, hisz már régóta érett a dolog. Több, jobbnál jobb eredményt értünk el eddig. Mi pedig ami tőlünk telik, azt megtesszük ennek érdekében.

Tóthné Erika: Nagyon örülök neki, de tudtuk, hogy nehéz lesz a győzelem. Itt tényleg az volt, hogy aki utoljára lő gólt, az nyer. Én úgy láttam, hogy Papp Bálint nagyon pozitívan állt hozzá, támogatta a gyerekeket. Hisz nagyon nagy volt a nyomás rajtuk. Itt volt az összes tanáruk, a rokonaik. Sokkal többet kellett bizonyítaniuk itthon, mintha idegenben játszottak volna.

Szász Zsolt: Tudtuk, hogy van esélyünk a végső győzelemre. A fiúk mindent megtettek ennek érdekében. A mi feladatunk pedig segíteni nekik. Ugyanolyan örömmel tudunk sírni, és nevetni velük. Együtt éljük meg a sikereket, de átlendítjük őket a csalódásokon. A hétvégi meccsre a tág család érkezett. Jöttek a nagyszülők, a keresztszülők is. Nagyon jól érezték magukat.

Mit gondolnak a BFKC utánpótlás helyzetéről?

Szász Zsolt: Jó kezekben vannak a gyerekeink ahhoz, hogy a legmagasabb helyekig jussanak. Támogatják őket az edzők, és Polgár Zoli. A sport fejleszti a személyiséget, előrébb segíti őket, így nem kallódnak el.

Ásós Miklós: Jó a vélemény az utánpótlásról. Egyre több gyerek jár ide, és egyre jobb eredményeket érnek el.

Tóthné Erika: Nagyon bízunk Papp Bálintban, hisz odaadjuk neki a gyerekeinket, így az övé is lesznek. Sokat jelent, hogy pozitívan áll hozzá, és nagyon szeretném, hogy ez tovább működjön.

Mit gondolnak a jövőről, mik a tervek?

Tóthné Erika: Peti él-hal a kézilabdáért. Csak a kézi létezik számára. A Magyar Válogatottba akar majd játszani.

Ásós Miklós: Miklós 3 éve játszik, és nagyon szereti. Mi amiben tudjuk, támogatjuk.

Szász Zsolt: Most kicsit pihenünk, de nemsokára edzőtábor. Tavaly is a napi két edzésen ott voltak a srácok, most is így lesz. Nekik ez nem munka, de tudják, hogy ez eredményekért dolgozni kell.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!