Rendbe Tesszük a Földtulajdont!


Megjelent: 2012 Május 14. ( Hétfő ) 10:23
Módosítva: 2012 Május 16. ( Szerda ) 12:48
A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012 májusában társadalmi célú, lakossági felhívó kampányt indít, amely az osztatlan közös földtulajdonban lévő termőföld tulajdonviszonyainak rendezését kívánja elősegíteni.

A Magyar Állam A földrendező és a földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény (Fkbt.) és annak módosításai értelmében átvállalja az osztatlan közös földtulajdon rendezésének költségét, ha a tulajdonos az önálló ingatlan kialakítása iránti kérelmét legkésőbb 2012. június 1-jéig benyújtani a körzeti földhivatalhoz. A határidő elmulasztása jogvesztő, ezt követően már csak saját költségen lehet a megosztást kérni.

A Vidékfejlesztési Minisztérium lakossági kampánya arra irányul, hogy a felhívás hatására az érintett földtulajdonosok még májusban kérelmezzék az osztatlan közös földtulajdon feloldását, amely által a fent kiemelt előnyökhöz jutnak.

Jelenleg közel 2 millió hektár rendezetlen osztatlan közös tulajdonban lévő termőföld van hazánkban. 272 000 db földrészletben. Az osztatlan közös földtulajon rendezésével könnyebb az érintett telkek értékesítése és a hasznosítása, valamint egyszerűbben igényelhető támogatás azok megműveléséhez.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!