Vadasparkban jártak a Hepp Tagiskola tanulói


Megjelent: 2012 Május 14. ( Hétfő ) 17:01
Módosítva: 2012 Május 16. ( Szerda ) 11:23
Május 10-én, a Madarak és fák napján, a Hepp Ferenc Tagiskola tanulói kirándulásban vettek részt a Szegedi Vadasparkban

Iskolánkban évek óta megszervezzük a környezeti vetélkedőt, melyek feladatai túlmutatnak az iskolai tananyagon. Ebben az évben is 5-6 fordulón keresztül dolgozhattak a gyerekek. A vetélkedőbe 2-8. osztályos tanulók kapcsolódtak be, és oldották meg a feladatokat. 2012. május 10-én, a Madarak és fák napján, azok a tanulók, akik eredményesen vettek részt a vetélkedő-sorozatban, jutalom-kirándulásban vettek részt a Szegedi Vadasparkban. A kirándulást Takácsné Gregus Mária és Veres Béla Károlyné szervezte és vezette.

Karsai Dóra 7. osztályos tanulónk élményeit a következőben foglalja össze:

>Május 10-én reggel, autóbusszal, mintegy ötvenen indultunk. Viszonylag hamar Szegedre értünk. 1989-ben lépett Szeged azon városok sorába, amelyek állatkerttel is büszkélkedhetnek. A Szegedi Vadaspark híres a természet védelmére tett erőfeszítéseiről, joggal tekinthetjük a fajok menedékének, a Természetvédelmi Mentőközpont pedig évente több száz állatot fogad, amelyek vadon elpusztulnának, de felépülve a Vadasparkban, visszatérhetnek természetes élőhelyükre.

A Vadasparkban rengeteg ismert és ismeretlen állatot láttunk, amelyek ketrecekben és szabad kifutókban, mesterséges tavacskákban, medencékben vagy akár terráriumokban éltek, és láthatóan megszokták már, hogy nagyon sok érdeklődő zajong körülöttük. Legelőször egy hatalmas gepárdot láttunk az üvegen keresztül, majd zsiráfokat és zebrákat tekintettünk meg – csodálatos élmény volt. Azután a szavanna urait az oroszlánokat csodáltunk meg. Rengeteg felettébb különös és gyönyörű állatot láttunk. Voltunk hüllők társaságában is: pár gyerek a nyakába is vehette a gabonasiklót, vagy kézbe az afrikai leveli békát. Struccokat, pumákat, majmokat, bivalyokat, vízilovakat néztünk meg. Ezek látványától az összes gyerek kicsit közelebb került az állatokhoz és a természethez.

Később tettünk egy kis sétát Szeged belvárosában, fagyiztunk, amit mindenki élvezett. Sok élménnyel és tudással gazdagodva érkeztünk vissza. Nagyon jól éreztük magunkat!<


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!