Egészségnap volt a Karacsban


Nagy Krisztina védőnő beszámolója a Békés Mátrixon.

2012.05.16-án a hagyományainkhoz híven egészségnapot tartottunk iskolánkban. A gyerekek kedvenc programjaként, forgott az "egészségkerék" az aulában, ahol játékos formában nyerhettek a tanulók különböző nyereményeket (Listerine szájvíz, matrica, pogácsa, , Naturella fűszerek stb.). A feladat részeként csupán egy egészséggel kapcsolatos kérdésre kellett helyesen válaszolni, és ezután megpörgetni a kereket. Köszönjük Szarvas Rékának az egész délelőtti helytállását.

Kilenc órától a tornateremben egy jó hangulatú zenés aerobic órán vehettek részt az önként jelentkező diákok. Ezúton is köszönjük Tóth Szilvia edzőnek a lelkes és izzasztó órát.

A nap részeként kiállításra került egy cigarettás dobozból készült házikó, melyet a 7. B. osztály tanulói készítettek. Összesen 1105 db üres cigarettásdobozból építették a remekművet. Az elfüstölt ház értéke cigarettában megadva (650 Ft/ doboz) 718 250 Ft. Az építők célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a cigarettázás nem más, mint pénzkidobás.

A nap másik fő helyszíne az orvosi szoba volt, ahol a diákok és az iskola dolgozói különböző szűréseken vehettek részt. (vérnyomásmérés, vércukorszint mérés, testsúly, testmagasság mérés, BMI számolás, test zsírszint mérés, talpvizsgálat) Köszönjük a Levendula Patika dolgozóinak az ingyenes szűrővizsgálatokat. Köszönet a támogatóinknak, segítőinknek hiszen nélkülük ez a nap nem jöhetett volna létre.

Tételek: 1 - 20 / 34 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!