Beszámoló a IV. Derűs kupáról


Megjelent: 2012 Május 25. ( Péntek ) 12:23
Módosítva: 2012 Május 26. ( Szombat ) 03:12
A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ által működtetett Derűs ház és a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége 2012. május 24.-én rendezte meg a IV. Derűs kupát.

A Rendezvény téren 9 órakor több, mint 250 vendég gyönyörködhetett az Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszakának első évfolyamos diákjai által előadott Mezőföldi táncokban (felk.:Mahovicsné Ladányi Anita, Mahovics Tamás) , majd Kádasné Öreg Julianna,a BVSZSZK igazgatónője köszöntő szavai után Izsó Gábor, Békés város polgármestere megnyitotta a rendezvényt.

A Linea Fitness bemutatója után Bimbó Katalin, a többszörös magyar bajnok aerobick csoport edzője melegítette be a versenyzőket és a népes szurkolótábort majd kezdetét vette a küzdelem. A verseny során a 18-62 év közötti fogyatékkal élő versenyzők 5 egyéni számban és 2 csapatversenyben mérték össze erejüket.

S míg a Rendezvény téren a játéké volt a főszerep, addig a Derűs házban a komoly munkáé:

a remekül sikerült paprikás krumpli 3 üstben rotyogott.

Az eredményhirdetés a Derűs ház - Kiss Viktória által betanított-, "Ezt még Whoopi is megirigyelné " című táncos-zenés produkciójával kezdődött.

A díjakat Kálmán Tibor, Békés város sportreferense és Kádasné Öreg Julianna adta át.

A IV. Derűs kupa zárásaként sor került a barátságos kézilabda mérkőzésre is.

A 7:3 –ra végződött mérkőzés sajátossága, hogy a két csapat a helyszínen szerveződik. A csapattagok nők-férfiak, gondozók és ellátottak vegyesen, kluboktól függetlenül, csupán a játék öröméért vállalják a 2x10 perces mérkőzést.

És ez az, ami a Derűs kupa igazi lényege: az örömteli játék. Mert természetesen fontosak a helyezések, minden klub vágyik a legnagyobb serlegre, de mindannyian tudjuk, hogy a versenyzők igazi jutalma, hogy sokszor saját határaikat is feszegetve, sikeresen teljesítik a feladatokat.

Békés, 2012. május 25. Izsó Hunorné

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 eredmenyek 9.39KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!