Természetvédelmi kalandtúra


Megjelent: 2012 Május 25. ( Péntek ) 18:58
Módosítva: 2012 Május 29. ( Kedd ) 13:58
A Hepp Tagiskola csapata Szarvason megyei 2. helyezést ért el

A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola felhívására a Hepp Tagiskola környezetvédői beneveztek a Természetvédelmi kalandtúra versenyre.

A verseny témája: a környékünkön, Fáspusztán élő, fokozottan védett sziki bagolylepke volt. Előzetesen egy prezentációt kellett összeállítani a lepke védelméről, majd május 18-19-én Szarvason, a Körös Maros Nemzeti Park Anna-ligeti tanösvényén egy kalandtúrán vettünk részt. 8 csapat 8 állomáson mérte össze tudását a természet védelméről.

Karsai Dóra, a csapat egyik tagja számol be a történtekről:

Május 18-án elindultunk busszal Szarvas felé. Első megállónk Fáspusztán volt. Mivel mi ott készültünk fel a versenyre, nekünk már nem volt annyira idegen a táj. Ott Fáspusztán Boldog Gusztáv, a terület vezetője vezetett minket körbe: mutatott nekünk nagyon sok érdekes növényt, majd a csalánosban olyan helyre vezetett minket, ahol nagy számban daruk fészkelnek. Miután a látnivalókat megtekintettük Fáspusztán, elvittek minket Szarvason egy evangélikus sulinak az ebédlőjébe, ahol kaptunk ebédet. Azután átgyalogoltunk a Körös Maros Nemzeti Park előadótermébe, ahol minden csapat sorszámhúzás után előadhatta az otthon készített munkáját - a mienket tartotta mindenki a legjobbnak.A bemutató után vacsorát készíttünk: lecsót kellett a csapatnak főznie, amiből mind a négyen jót ettünk. Éjszakai szállást egy gimnáziumban kaptunk, ahol vendéglátóink, a szarvasi csapat mindent gondosan megmutatott nekünk. A nagyon hosszú éjszaka után, másnap reggel kezdetét vette a komoly verseny. Ismét elgyalogoltunk az Anna ligetbe, ahol a sorszámaink szerint elindult a vetélkedő: számos nehéz feladat után - ami többek közt kenuzásban, szörp kóstolásban, szellemi és fizikai munkában nyilvánult meg -, visszamentünk a központba ahol pizzát ettünk. Azután következett az eredményhirdetés: mi megyei 2-ok lettünk Nagyon jól éreztük magunkat, sok emberrel ismerkedtünk meg, biztos gyalogoltunk vagy 8 km-t és sokat tanultunk.

(HeppStúdió)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!