Első helyen végeztek a "Szegedis" negyedikesek Debrecenben


A debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola még tanév elején hirdette meg a "Mesevirág a mesevilágban" elnevezésű nemzetközi versenyét. A versenyre határon innen és túl több mint 200 csapat nevezett be.

A gyerekek 7 fordulóban oldottak meg levelezős feladatokat, melyben volt ország ismeret, mesefeldolgozás és az adott nemzet meséjéhez kapcsolódó kreatív feladat is. Így a gyerekek megismerkedtek a Magyarországgal határos népek és nemzetek hagyományaival, étkezési szokásaival, nevezetességeivel illetve népmeséivel is.

A 7 forduló után 7 csapat került be a 2012. május 25-én megrendezett döntőbe. Békésről a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 3 fős csapata került be a mindent eldöntő versengésbe. Velük együtt versenyeztek a Budapestről, Csantavérről, Miskolcról, Székelykeresztúrról, Székelyudvarhelyről és Zétényből érkezett csapatok.

A versenyre érkezők egy három napos rendezvény keretén belül mutatkozhattak be, illetve mutathatták be a feladatként kapott mesejátékukat. A békési gyerekek a Kolontos Palkó című népmesét dolgozták fel és rendhagyó módon árnyjátékként mutatták be, amely nagy sikert aratott. A mesefeldolgozást népdallal, zongora- és furulya kísérettel színesítették a gyerekek.

A szegedi alsó 4.b osztályos kisdiákjai, név szerint: Maczik Róbert, Lisztes Gréta és Szilágyi Gábor megosztott első helyen végeztek a neves versengésben.

A verseny eredményhirdetése után egy meglepetés programon vettek részt a csapatok. Megtekintették a Debreceni Református Nagytemplomot, fagyizni voltak és végül az Állatkert lakóit is meglátogatták. Este közös beszélgetéssel, táncházzal zárták anapot.

Hanuszné Pesti Erika ( A csoport felkészítője)

Tételek: 1 - 20 / 46 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!