Családi gyermeknap az ötkarika jegyében


Megjelent: 2012 Június 6. ( Szerda ) 19:00
Módosítva: 2012 Június 8. ( Péntek ) 13:11
Dr. Hepp Ferenc és Pankotai Gábor is részt vett a tagiskola családi rendezvényén

Június 1., péntek reggel. Izgatott nyüzsgés az iskola folyosóin, ahol a faliújságokon a Hepp Tagiskola idei sporteredményeit feldolgozó tablók jelezték: az idei gyermeknap a sport és az olimpiai készülődés jegyében telik majd el. Abból a szempontból is különleges volt az idei gyermeknap, hogy egyben családi nappá is alakult, hiszen meghívásunkra nagyon sok osztályból, jónéhány szülő is megjelent, hogy gyermekeikkel együtt részt vegyenek a délelőtti akadályversenyen és az egyéb, főleg sportjellegű rendezvényeken.

Az udvarra már jókor reggel kipakoltak a minifánkot, kenyérlángost és fagylaltot, pizzát árusító kereskedők, illetve a különböző látványsportágak művelői, akik a bemutatókon túl közös játékra, táncra és együttmozgásra hívták az érdeklődőket.

A program az alsó és felső tagozatosok akadályversenyével vette kezdetét. A pálya hatalmas volt, az iskolától egészen a piacig kellett eljutni, miközben olyan állomásokat érintettek, ahol a sport, a karika, sőt az öt karika szellemében kellett feladatokat megoldaniuk.

Az alsósoknak induláskor az aulában kellett sporttal kapcsolatos feladatlapot megoldaniuk, majd puzzle kirakása, célbadobás, váltófutás olimpiai lánggal következett. Ezután karikákból álló akadálypályát kellett teljesíteniük, végül, karikahajtással ért véget a feladatsor.

A gyerekek osztályonként, tanáruk és a szülők kíséretében vonultak végig a pályán, ahol a felsősök természetesen nehezebb feladatokkal birkóztak meg. Előbb sportoló-sportág-csoportosítást végeztek, majd a célbadobás után ügyességi játék következett: pingpong-labdákkal kellett dekázni. Ezt követte a hulahoppozás, majd a piacon karika-kereső játék, amelybe az ismerős elárusítókat is bevonták a szervezők. Az aktivity-állomáson feladványokat kellett elmutogatni, végül képet raktak ki a versenyzők.

Míg az akadályverseny folyt, az udvaron zajlott az élet: különböző sportágak bemutatóit nézhettük végig: népszerű volt a step-aerobic és a kangoo, ahol a gyerekek szívesen próbálták ki az újszerű mozgásformákat. A lengőteke, a különböző kézműves-foglalkozások és a kerítésrajz mellett az erős gyerekek nagy lelkesedéssel püfölték a homokzsákokat a tornateremben, vagy éppen a sakkfeladványokban merültek el. Tudni kell, hogy iskolánk sakkozói országos szinten is szép eredményekkel büszkélkedhettek ebben a tanévben.

Sajnos, mire a 10 órás megnyitó ünnepségre került a sor, már lógott az eső lába. A mazsorett-csoport nyitótánca után a színpadon felsorakozott díszvendégeket, köztük iskolánk névadójának fiát, Dr Hepp Ferencet és kedves feleségét, városunk kajak-kenu világbajnokát, Pankotai Gábort, úgy is, mint egykori tanítványunkat, Pálmai Tamás alpolgármestert, Kálmán Tibort, városunk sportreferensét, a meghívott edzőket és sportvezetőket, Takács Jánost és Hegedűs Ferencet éppen csak köszönteni tudta Deákné Domonkos Julianna, tagiskolánk vezetője, és máris be kellett vonulnunk az eső elől az aulába.

Itt folytatódott az ünnepélyes megnyitó: a zenei és táncos produkciót követően Dr. Pálmai Tamás alpolgármester és Dr. Hepp Ferenc köszöntötte a családi nap résztvevőit.

Az iskola belső udvarán új padokat avattunk. Ezeket a diákönkormányzat készíttette a Dávidné Gyarmati Zsuzsanna tanárnő irányításával egy országos rajzpályázaton nyert pénzösszegből. A padokat Nagyné Hidvégi Mária tanárnő adta át a gyermekeknek, a Kistérségi Iskola igazgatónője, Kis Eszter bátor közreműködésével.

A hivatalos program a közösségi teremben folytatódott. Itt az olimpia szellemiségének jegyében összeállítást láttunk a Magyar Olimpiai Akadémia iskolavezetőinek olympiai tanulmányútjáról, majd a Békés Tv. Riportfilmjét láthattuk a Pankotai Gábor világbajnok edzőnk munkásságáról.

Ezt követve mutattuk be a sajtó képviselőinek az elmúlt héten lezárult >Határtalanul< projekt dokumentációját, prezentációk és film formájában.

Közben a tornateremben folytatódott a családi program: a >Dobd a kosárba< pályázat országos 2. helyezett kosárcsapata minikosárlabda-bemutatót tartott. Ezt követte a családi sportverseny, ahol különböző mókás, ügyességi feladatok formálták igazi csapattá a résztvevőket.

A déli órákban még hangosabb lett a szurkolók hangja a tornateremben: ekkor játszották ugyanis a nagyon várt tanár-diák focimeccset, amelyet végül is leheletnyi különbséggel a tanárok nyertek.

Ezalatt az aulában a Budai-duó nyár eleji bulira hívta a zenekedvelőket. A nagy sikerű zenés-táncos mulatságot nemcsak a gyerekek, hanem szüleik is lelkesen tapsolták végig.

Minden jónak vége szakad egyszer: 13 óra múltával Dávidné Gyarmati Zsuzsanna diákönkormányzati vezető értékelte a versenyek eredményét, ahol az alsósok között holtversenyben első lett az 1.c és a 2.a osztály, illetve a 3.a és 4.c osztály csapata. A felsősök közül a 6.b és a 8.a osztály bizonyult a legjobbnak.

A diákönkormányzat és az iskolai alapítványok stílszerűen minden osztályt asztalitenisz-ütő a –labda készlettel ajándékoztak meg, hiszen a belső udvar asztalainál ezek az eszközök jól jönnek majd.

Az ajándékokat a gyerekeknek, díszvendégeink, Dr. Hepp Ferenc és Pankotai Gábor adták át, akiket a délelőtt végén sokan rohamoztak meg azért, hogy olimpiai karkötőjükre e hírességek autogramját felírathassák.

Az ötkarika jegyében szervezett családi gyermeknap a kora délutáni órákban fejeződött be.

(HeppStúdió)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!