Múzeumok Éjszakája Békésen!


Forrás: Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum
Helyszin: Jantyik Mátyás Múzeum, Békési Galéria, Széchenyi tér, 4
2012-ben a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum is csatlakozik az immáron hagyománnyá vált nyári országos programhoz!

2012-ben a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum is csatlakozik az immáron hagyománnyá vált nyári országos programhoz! Június 22-én, pénteken, 22.00 óráig tart nyitva a város legszebb épületében található Békési Galéria! A látogatók teljes éjszakai kivilágításban csodálhatják meg a jelenleg képzőművészeti kiállításoknak helyet adó nagyszabású báltermet, megtekintve természetesen a most látható 60 év – 60 kép című, Csuta György békési festőművész életművét bemutató kiállítást. A kisebbeknek ugyanitt a "Játékok a múltból" című időszaki tárlatunkat ajánljuk.

A múzeumlátogatás során különleges programot is kínálunk: közművelődési termünkben a rendelkezésre álló eszközökkel (színes ceruza, zsírkréta, filctoll, vízfesték) bárki elkészítheti saját "remekművét", a gyermekek lerajzolhatják/festhetik kedvenc játékukat. Az elkészült műveket természetesen az alkotó hazaviheti. Kívánságtól függően a műveket alkotójukkal lefotózva közzétesszük városunk legkedveltebb internetes portálján, a Békésmátrix képgalériájában.

Június 22-én a belépődíj korra és nemre való tekintet nélkül, egységesen 200 Ft,-, ebben a múzeumlátogatás és a "remekmű" elkészítése és hazavitele is benne van.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a múzeum munkatársai a Múzeumok Éjszakáján!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!