Sikerrel zárult a Bringasuli program a Kistérségi Iskolában


Gyakorlati közlekedésbiztonsági vizsga volt a Hepp Tagiskolában

Jakucs Gyöngyi tanárnő, a Bringasuli program egyik iskolai vezetője köszöntötte a Hepp Tagiskola közösségi termében, 2012. június 8-án megjelent vendégeket. Itt volt Izsó Gábor polgármester úr, aki üdvözlő beszédében kiemelte, hogy Békés város, mint ötszörös kerékpárosbarát település, nemcsak a kerékpárutak létesítésében és fenntartásában, hanem az azon közlekedők biztonságának megteremtésében is élen jár. Kiemelte a Bringasuli Kerékpáros Közlekedésbiztonsági Program fontosságát. Ehhez, a város általános iskoláiban elindított programhoz az elmúlt év szeptemberében csatlakozott a Kistérségi Iskola mindkét nagy tagiskolája, azzal a céllal, hogy a résztvevők ne csak szeressenek, hanem tudjanak is biztonságosan közlekedni útjainkon. Számos gyakorlás, kirándulás, elméleti vizsga után most a gyakorlati vizsgára került sor.

A vizsgabizottság elnöke, Kondor Attila úr, aki a program szervezője volt, ismertette a vizsga jelentőségét, annak menetét. A gyakorlati vizsga forgalmi helyzetben, az utcán, járművei között történt, természetesen megfelelő módon felszerelt, biztonságosan használható kerékpárokkal, szabályos védőöltözék használatával. A vizsga lefolytatását Szombat Mónika programkoordinátor segítette. Nálunk vizsgáztak, segítő pedagógusaik kíséretében a székhelyintézmény bringasulisai is.

A rendezvényen megjelent iskolánk igazgatónője, Kis Eszter, valamint tagiskolánk vezetője, Deákné Domonkos Julianna is.

A vizsga ragyogó napsütésben zajlott. A kerékpárok ellenőrzése után minden tanuló előre megtervezett útvonalon haladt, ahol a bringás vizsgabizottság árgus szemekkel figyelte az indulás, leállás, kanyarodás, irányjelzés és egyéb közlekedési szabályok betartását. Kondor Attila igen szigorúan értékelt: mint mondta, itt nincs helye a lezserségnek, a szabályok betartása szó szerint életbevágó fontosságú lehet.

A vizsga egészen a déli órákig eltartott. Az értékelés után a gyerekek túlnyomó többsége büszkén vehette át a sikeres vizsgát tanúsító Bringasuli Igazolványt, melyhez néhányan külön jó tanácsokat is kaptak.

A vidám, közös fotó is bizonyítja a rendezvény sikerét. A Bringasuli program jövőre folytatódni fog. Balesetmentes kerékpározást kívánunk!

(HeppStúdió)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!