Vasárnap kezdődik a BÉTAZEN!


15 nap alatt 25 rendezvény 7 helyszín a sorrendben XXXVI. alkalommal megrendezésre kerül Békés – tarhosi Zenei Napokon.

Mint a polgármester a rendezvény mai sajtótájékoztatóján elmondta, a város számára nagyon fontos a BÉTAZEN, még olyan helyzetben is, amikor a fesztivál történetében most először 10 beadott pályázattal összesen csak 300 000Ft támogatást nyertek a 4 -5 milliós összköltségű rendezvényhez.

Izsó Gábor szerint megjegyezte, fájó momentum, hogy a közel négy évtizede müködő, Magyar Örökség Díjas, a hazai komolyzene színe-javát, a nemzetközi koncerttermekben az országot képviselő elismert, Oscar és Grammy díjas művészeket felvonultató rendezvény olyan pályázóknál kapott nagyságrendekkel kevesebb támogatást, ahol ebben az évben először rendeznek kórustalálkozót.

Koszecz Sándor fesztiváligazgató a programot ismertette, míg Bagoly László művészeti vezető arról beszélt, hogy az idei programban tudatosan törekedtek a szélesebb korosztály és a békési kötődésű művészek meghívására.

Gelléné Körözsi Eszter, a fesztivál kapcsolódó programjának titkára a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Olvasáskonferencia tematikáját ismertette.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!