Szép magyar beszéd - olvasótábor indul Békésen!


A Békés-tarhosi Baráti Kör és a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ 2012-ben a XXXVI. Békés-tarhosi Zenei Napok keretén belül „Szép magyar beszéd” címmel olvasótábort hirdet belföldi és határon túli 13-17 éves korú diákoknak.

Az olvasótáborban az olvasási szintekkel és olvasási stratégiákkal szeretnénk foglalkozni. A táborba olvasni szerető, az irodalom, valamint az ismeretterjesztő szövegekre is fogékony fiatalokat várunk.

Rendezvényünknek kiemelt előadói is lesznek: Láng Gusztáv Toldy Ferenc-díjas irodalomtörténész, Pomogáts Béla Széchenyi-díjas irodalomtörténész, Szathmári István Faludi Ferenc Alkotói Díjas stiliszta, nyelvészprofesszor. Meghívott vendégeink kultúránk kiemelkedő alakjai, akiknek a magyar nyelv és irodalom terén elévülhetetlen érdemeit számos ─ itt fel nem sorolható ─ kitüntetés jelzi. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy nemcsak könyveiken keresztül ismerhetjük meg őket, hanem előadóink is lesznek itt Békésen.

Az olvasótábort s magát az olvasást is ─ Németh László szellemiségét követve ─ szeretnénk fizikai tevékenységgel is összekötni: pl. úszással, kerékpározással és sárkányhajózással.

A tábort szívesen ajánljuk jutalomként is az arra érdemes tanulóknak.

A tábor részvételi díja diákoknak ebéd nélkül: napi 1000 Ft/fő; 4 napra:4000Ft/fő

A tábor kiemelt napi előadásai iránt érdeklődő tanárok részvétele ingyenes, de önkéntes felajánlást a tábor költségeire elfogadunk.

Az általunk korábban meghirdetett III. Olvasáskonferencia elmarad.Az olvasótáborba érkező vidéki tanulóknak szálláslehetőséget a Szegedi Kis István Református Gimnázium Kollégiuma tud biztosítani.(Békés, Petőfi u. 7-9.: 1.500,-Ft/fő/éjj)Részvételi szándékát – kérjük – 2012. június 15-éig, legkésőbb jún. 20-áig a szkirg@reformatus.hu vagygellenne.eszter@gmail.com e-mail címen jelezze

A részvételi díjat legkésőbb június 20-áig kérjük befizetni vagy a helyszínen vagy a Szegedi Kis István Református Gimnázium számlaszámára: 11733072-20002066 "Szép magyar beszéd" közleménnyel.

A befizetésről számlát állítunk ki az Ön által megadott számlázási címre. Számlát módosítani utólag nem áll módunkban.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!