Színvonalas szociális képzés az ELTE oktatóival!


Megjelent: 2012 Július 24. ( Kedd ) 11:24
Módosítva: 2012 Július 30. ( Hétfő ) 14:44
A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ által képviselt és folyamatosan fejlesztés alatt álló belső minőségbiztosítási rendszer második pilléreként akkreditált képzést szervezett a budapesti székhelyű Szigony Alapítvánnyal Békésen 4 alkalommal júniusban és júliusban

Az előadók - szociális szakemberek által igen elismert - Prof.dr.Szabó Lajos, ELTE Szociális munkás képző Tanszék, Főiskolai tanár, Gordos Erika, Országos Közösségi Ellátók Egyesület, Elnöke és Bulyáki Tünde, ELTE Szociális munkás képző Tanszék tanársegéd volt. A képzés helyszínének a Mentálhigiéné Egyesület adott otthont.

A szociális szakemberek széles körű ismereteket sajátíthattak el a pszichiátriai betegekkel élő családok nehézségeiről és e családoknak nyújtható pszicho-szociális segítés lehetőségeiről. Ennek keretében megismerkedhettek a pszichiátria megbetegedésben küzdő személyek specializált szükségleteivel, az adekvát problémakezeléssel. A képzés során elsajátították a szociális munkások a hozzátartozók és természetes erőforrások felhasználásának elsődleges módját.

Az intézmény továbbra is elkötelezett az átalakuló szolgáltatási rendszerben a kiszámíthatóság, a tervezhetőség, a szakmai eredményesség, a közösségi értékek fokozott figyelembevétele, a gyorsan és innovatívan reagáló szociális védelmi rendszer működtetése mellett.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!