2012 évi KAB pályázatok


Megjelent: 2012 Augusztus 1. ( Szerda ) 13:17
Módosítva: 2012 Augusztus 3. ( Péntek ) 08:27
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet nyílt pályázatot hirdetett az alábbi kategóriákban: KAB-ME-12 - Célzott és javallott prevenciós programok támogatására KAB-KEF-12 - Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) működési feltételeinek biztosítására, valamint a drogprobléma kezelését célzó helyi stratégiák megvalósulásának előmozdítására KAB-FF-12 - Szenvedélybetegek felépülési folyamatának támogatására A pályázati felhívások és útmutatók a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet honlapján, a www.ncsszi.hu oldalon, a Pályázatok menüpontban találhatóak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet nyílt pályázatot hirdetett az alábbi kategóriákban:

KAB-ME-12 - Célzott és javallott prevenciós programok támogatására

KAB-KEF-12 - Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) működési feltételeinek biztosítására, valamint a drogprobléma kezelését célzó helyi stratégiák megvalósulásának előmozdítására

KAB-FF-12 - Szenvedélybetegek felépülési folyamatának támogatására

A pályázati felhívások és útmutatók a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet honlapján, a www.ncsszi.hu oldalon, a Pályázatok menüpontban találhatóak.

A pályázati felhívások és útmutatók a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet honlapján, a www.ncsszi.hu oldalon, a Pályázatok menüpontban találhatóak.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy minden, a pályázatokkal és a Fórumokkal kapcsolatos aktuális hír, információ az NCSSZI és az NDI honlapjain elérhető. Kérjük, hogy amennyiben kérdésük van, tájékozódjanak ezeken az oldalakon, vagy keressék az NDI munkatársait a 06-1/237-6722 v. 06-1/237-6732-es telefonszámokon.
A pályázatokkal kapcsolatos technikai kérdésekben az NCSSZI pályázatkezelő munkatársai tudnak segíteni. Elérhetőségük: 06-1/237-6700/838 v. 842-es mellék, illetve 06-1/237-6706.

Tekintettel a nyári szabadságolásokra, meghosszabbítottuk a legutóbbi, 5. számú KEF Hírlevélhez csatolt kérdőív beküldési határidejét. Mivel az ezekben a dokumentumokban található információk fontosak az elkövetkezendő időszak tervezéséhez, kérjük, hogy legkésőbb 2012. augusztus 17-ig küldjék meg számunkra a burszki.monika@ndi-int.hu vagy a rona.kinga@ndi-int.hu címre.

Együttműködésüket ezúton is köszönjük, sikeres pályázást, és a nyár hátralévő részében kellemes pihenést kívánunk!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket a kábítószerügyi pályázatok elkészítésében segítséget nyújtó szakmai dokumentumok elérhetőségéről.

A szakmai szervezetek, szakemberek felől több fórumon megfogalmazódott annak igénye, hogy a programok kidolgozásához és lebonyolításához megfelelő ajánlások, útmutatók álljanak rendelkezésre.

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben 2009-2011 között megvalósított TÁMOP 5.4.1 kiemelt modernizációs projekt IV., kábítószerügyi pillérének keretében az alábbi anyagok készültek:

- Módszertani levél a bevásárolóközpontokban, valamint a lakótelepeken és azok környékén működtetett célzott prevenciós programok fejlesztéséhez és megvalósításához.

- Módszertani levél a megelőző-felvilágosító szolgáltatók számára.

- Módszertani levél a zenés-táncos szórakozóhelyeken prevenciós és ártalomcsökkentő programokat megvalósító szolgáltatók számára.

- A kliensek prevenciós szükségleteinek meghatározása – eszköztár.

- A célzott/javallott prevenciós programok nemzetközi tapasztalatai.

Szíves tájékoztatásukra közöljük, hogy ezen anyagok teljes és korlátlan elérését – más, hasznos dokumentumok mellett – a www.modernizacio.hu oldalon biztosítottuk.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!