Kik kaptak VIRÁGOS BÉKÉS Díjat?


Izsó Gábor polgármester öt közintézményt is jutalmazott Virágos Békés díjjal

Ötödik alkalommal hirdette meg Izsó Gábor polgármester kezdeményezésére Békés Város Polgármesteri Hivatala a "Virágos Békés" környezetszépítő versenyt. Az elmúlt évekhez képest a nyári forró szárazság az egész ország területén meggyötörte a növényeket. Talán ez lehet az oka az idei kevés számú nevezésnek. Így a bokorszobrászat, az ingatlan előtti közterület, a virágos kerítés és a virágos tanya kategóriákban nem hirdettek győztest.

A győztes virágos környezetek fotóiból péntek délután nyílt kiállítás a Békési Kistérségi Iskola aulájában, a "Békés bemutatkozik…" kiállítás helyszínén, a Madzagfalvi Napok idején tekinthető meg, majd egész évben a Városháza földszinti folyosóját fogja díszíteni.

Izsó Gábort, Békés város polgármestere, valamint Turák Helga, a város főkertésze adták át a győzteseknek járó díjakat. A kategória győztesei egy-egy kerámia táblát nyertek, amelyen a Virágos Békés 2012 felirat olvasható. A táblák Kiss Anikó keramikus keze munkáját dicsérik.

RENDEZETT ZÖLDTERÜLET kategóriában

1. helyezett GUTINÉ BEINSCHRÓDT ERZSÉBET

VIRÁGOS BALKON-VERANDA kategóriában

1. helyezett SÓS-BELEZNAI MÁRTA

2. helyezett JENEINÉ LAGZI MÁRIA

A második helyezettnek az Írisz Virág ajánlotta fel a díjat.

VIRÁGOS KÖZINTÉZMÉNY kategóriában holtversenyt hirdetett a zsűri.

1. helyezett lett a KORONA UTCAI TAGÓVODA és a TELEKY UTCAI TAGÓVODA

Idén is az egyik legkedveltebb kategória a VIRÁGOS UDVAR-HÁZ kategória volt.

1. helyezett ÖREG GÁBOR

2. helyezett GÓGÁN LAJOSNÉ

A 2. helyezett a Békés és Környéke Biokultúra Egyesület által felajánlott díjat kapta.

A Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület négy pályázót jutalmazott különdíjjal. Az egyesület képviseletében Balog Gáborné elnök és Deákné Domonkos Júlia, az egyesület egyik alapító tagja adta át a díjakat.

A NEFELEJCS KÜLÖNDÍJASOK

VARGA JÁNOSNÉ, aki rendezett zöldterületével nyerte el a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület különdíját. ZSOMBOK ÁGNES ANDREA, aki a virágos balkon-veranda kategóriában nevezett. GUTINÉ BEINSCHRÓDT ERZSÉBET és SZŰCS JÁNOS, ők a virágos udvarukkal nyerték el a zsűri tetszését.

Izsó Gábor polgármester úr hagyományteremtő szándékkal jutalmazott három olyan közintézményt, akik a városban példaértékűen gondozzák környezetüket. Ők nem neveztek a versenyen, de igényes környezetük emeli Békés város összképét.

Az idei három díjazott a KÖZPONTI ÓVODA, a LEVENDULA PATIKA és a BÉKÉS MEGYEI TISZA KÁLMÁN KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY BÉKÉSI OKTATÁSI EGYSÉGE.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!