Folytatódik a békési oktatási intézmények felújításának sikere


Közel 200 millió forintot nyert a Bóbita óvoda felújítására Békés városa

Az Ótemető utcai Bóbita Integrált Tagóvoda épületének korszerűsítésére nyert 199.537.668 forintot a napokban Békés Város Önkormányzata. Izsó Gábor polgármestertől megtudtuk, hogy a tavasszal benyújtott pályázaton elnyert összegből a Békési Kistérségi Óvoda egyik tagóvodájának épületét kívánják korszerűsíteni és bővíteni. Így az eddig mintegy ötvenöt férőhellyel rendelkező óvoda megduplázza befogadóképességét.

Az eredetileg polgárházként funkcionáló épület megőrzi majd az utca környezetének eredeti stílusát, és három új csoportszoba kialakítása is lehetővé válik. Egy mozgásfejlesztő szoba, egy fejlesztőszoba és egy többcélú közösségi terem kerül kialakításra, mindemellett megújul az óvoda tornaszobája is. Az egyéni fejlesztőszobában a sajátos nevelési igényű gyermekek felzárkóztatását és fejlesztését szeretnék megvalósítani az óvoda pedagógus szakemberei. Minden csoportszobához mosdók és külön kialakított, szertárként funkcionáló helyiségek kapcsolódnak majd, két csoportszobához pedig egy-egy vizesblokk is kerül. A fejlesztés megvalósítása 10 millió 501 ezer forintos önerőt igényel.

2010-ben a Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagiskolája közel ötszáz milliós uniós forrásnak köszönhetően újulhatott meg. A város új, modern bölcsődéje tavaly került átadásra több mint százkilencvenhét millió forintos pályázati támogatásból minimális önerő biztosítása mellett.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!