Több mint kilencezer adag meleg étel a rászoruló gyerekeknek!


Lassan egy éve, hogy útnak indították a Hétkrajcár Hétvégi Gyermekélelmezési Programot Békésen.

A kezdeményezés célja, hogy magánszemélyek, civil szervezetek, és vállalkozások összefogására támaszkodva segítsen azokon a gyerekeken, akikkel szűkmarkúan bánt a sors. A tenni akarásnak köszönhetően tavaly januárjától 2012.júniusáig 9090 adag meleg étel került kiosztásra szombatonként Békésen. A program ez év második felében is folytatódik tovább, hiszen a rászoruló gyermekek hálával köszönik, meg a feléjük nyújtott segítséget. A Hét Krajcár nem csak a gyermekek hétvégi étkezését segíti, de hozzájárul társadalmunkban egy új szemléletmód kialakításához.

Megszokott módon minden család személyre szóló levélben értesülhet arról, hogy a gyermekük számára készülő meleg ételt egy hónapon át hol és mikor vehetik át és vihetik haza. A szeptemberi ételosztásra például a helyi éttermek biztosítottak helyszínt, de az elmúlt időszakokban Békés valamennyi nagyobb konyhája is csatlakozott. Minden esetben az intézmények és a szakemberek ingyen, társadalmi munkában segítik a karitatív akciót.

A "HÉT KRAJCÁR" Hétvégi Gyermekélelmezési Programhoz még most is bárki csatlakozhat vagy adományával hozzájárulhat az alábbi bankszámlaszámon. A Családért Alapítvány számlaszáma:

Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezet 53200077-11061164 (Közlemény:Hétkrajcár)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!