Befektetési lehetőségekről tájékoztat a Magyar Államkincstár


Október 11-én csütörtökön 10 órai kezdettel a Városháza dísztermében.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Engedje meg, hogy tisztelettel meghívjuk és röviden tájékoztassuk Önt a Magyar Államkincstár által forgalmazott állampapírokról és a Kincstár értékpapír-forgalmazási tevékenységéről.

Az előadást a békési Polgármesteri Hivatal (5630 Békés, Petőfi u. 2.) Nagytermében tartjuk

2012. október 11-én 10 órai kezdettel.

A tájékoztatót követően – igény esetén – lehetőséget biztosítunk a helyszínen történő számlanyitásra is. Ez természetesen csak lehetőség, elsődleges célunk a tájékoztatás, az állampapír vásárlás melletti érvek ismertetése. A számlanyitás nem jár azonnali befektetési kötelezettséggel és pénzbefizetéssel, mindössze a személyi igazolványra, lakcímkártyára, adókártyára van szükség.

Kérjük, hogy készpénzt befektetési szándéka esetén se hozzon magával.

Ezúton köszönjük meg előre is, amennyiben megtisztel bennünket figyelmével, és részt vesz rendezvényünkön.

Békéscsaba, 2012. október 02.

Magyar Államkincstár

Békés Megyei Igazgatóság

5600. BÉKÉSCSABA, DÓZSA GY. ÚT 1. POSTACÍM: 5601.BÉKÉSCSABA, PF. 120 TEL.:(66)447-344 FAX: (66)447-122

api.bek@allamkincstar.gov.hu

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Magyar Államkincstár Békés Megyei Állampénztári Irodájában széles futamidő-választékkal kaphatók a különböző típusú állampapírok, melyek az állam által kibocsátott, állami kezességvállalással garantált értékpapírok. Lejáratkor a tőke teljes összegére, valamint az esedékes kamatokra – értékhatártól függetlenül – teljes körű garancia vonatkozik. Az értékpapír-nyilvántartási számla vezetéséért és a jegyzési, adásvételi, illetve kamat- és tőketörlesztési tranzakciók után a Kincstár nem számol fel díjat, továbbá nincs díja a készpénzfelvételnek sem.

A WebKincstár és TeleKincstár szolgáltatást igénybe véve az állampapírokkal kapcsolatos ügyintézés kényelmesen - interneten és telefonon keresztül -, otthonról is történhet.

Minden futamidőre található állampapír: a befektetések futamideje lehet egészen rövid - pár hetes -, de lehet akár 15 éves is. A legnépszerűbbek a csak Kincstárban, 3 és 5 éves futamidőre jegyezhető Prémium Magyar Államkötvények, melyek inflációt magasan meghaladó kamatot biztosítanak (pl. a 2017/I és a 2015/K sorozatok jelenleg évi 9,5 % kamatot fizetnek), valamint az 1 éves futamidejű Kamatozó Kincstárjegy és a hat hónapos kamatozású Féléves Kincstárjegy. Mindezeken túl Start értékpapír számlavezetésre illetve Tartós Befektetési Szerződés kötésére is van lehetőség. Ezáltal a kamatadó fizetési kötelezettség akár teljes mértékben elkerülhető.

Szerdánként hosszított nyitvatartással, 18 óráig tart nyitva az Állampénztári Iroda. Lehetőség van on-line időpont-foglalásra is, melynek köszönhetően az ügyfelek várakozás nélkül intézhetik ügyeiket. Az értékpapírral kapcsolatos általános kérdésekről, valamint az értékpapír ügyintézésről a Kincstár honlapja (www.allamkincstar.gov.hu) nyújt részletes felvilágosítást. Az Állampénztári Iroda készséggel áll a jelenlegi és leendő ügyfelek rendelkezésére. Személyesen a Békéscsaba, Dózsa György út 1. szám alatt, telefonon a 66/447-344-es számon vagy e-mailben az api.bek@allamkincstar.gov.hu címen lehet érdeklődni a páratlan befektetési lehetőségekről

Békéscsaba, 2012. október 02.

Magyar Államkincstár

Békés Megyei Igazgatóság


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!