250 000-et is bezsebelhet a legfinomabb szárazkolbász készítő!


Ha Csabai Kolbászfesztivál, akkor elmaradhatatlan a szárazkolbászok versenye, melyre idén is várják a jelentkezőket. A megmérettetésre 2012. október 3-án 18 óráig lehet nevezni mű- és természetes bélben töltött száraz kolbásszal.

A benevezett kolbászt/kolbászokat a Csabai Kolbászklub Egyesületben van lehetőségük személyesen leadni valamint postai úton elküldeni a versenyzőknek.

A szárazkolbászok viadalára húsüzemek, magánszemélyek, kolbászt árusításra vagy saját fogyasztásra készítők egyaránt jelentkezhetnek. A nevezéshez szükséges jelentkezési lap letölthető a www.csabaikolbaszfeszival.hu oldalról.

Akik szívesen készítenek szárazkolbászt, azoknak érdemes nevezni, hiszen értékes díjakkal lehetnek gazdagabbak a verseny legjobbjai és pénzjutalomban is részesülnek a legfinomabb szárazkolbászok készítői. A megmérettetés harmadik helyezettje 50 ezer Ft pénzdíjban és 50 ezer Ft értékű ajándékban részesül, míg aki a képzeletbeli dobogó második fokára állhat fel 100 ezer Ft pénzdíjat és 75 ezer Ft értékű ajándékcsomagot kap, aki pedig idén a legfinomabb kolbászt készítette el, azt versenyzőt 150 ezer Ft pénzdíjjal és 100 ezer Ft értékű ajándékkal jutalmazzuk. Különdíj is gazdára talál, hiszen a fesztiválalapítók Dr. Ambrus Zoltán és Dr. Ambrus Zoltánné (Zsuzsa) díjjal jutalmazza a legeredményesebb békéscsabai készítőt. A beérkezett kolbászok értékelését követően a zsűri a díjakat más megosztásban és nagyságrendben is odaítélheti, illetve különdíjakat, tárgyjutalmakat is kiad majd.

A minősítést a kolbászkészítésre vonatkozó szabványok, és a hagyományos házi szokások figyelembe vételével szakmai és társadalmi és média zsűri végzi 2012. október 04-én.

A verseny díjainak ünnepélyes átadására 2012. október 19-én, 18.00 órakor a fesztivál Mokry Sámuel sátrának színpadán kerül sor.

A csabai kolbász népszerűsítése, a hagyományok továbbéltetése céljából egy receptfüzet kiadását tervezzük. Ennek érdekében szívesen fogadjuk a versenybe benevezett kolbászok receptjeit.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!