Hangverseny a Zene Világnapján


Felnőtteknek és gyerekeknek is zenéltek az Alapfokú Művészeti Iskola tanárai

Mi is a zene?

Heinrich Heine a következő választ adja rá:

"Maga a zene létezése is csodálatos dolog, mondhatni maga a csoda.
A gondolat és a tünemények között elterülő birodalom. Mint egy megfoghatatlan közvetítő közeg, szellem és anyag közt lebeg testetlenül, mindkettőhöz kötődve, mégis különbözve azoktól.
Szellem, de szellemként kötődik az idő mérhetőségéhez. Anyag, ám anyagként nélkülözi a teret."

Aki nem ismeri elődeink zenéjét, a történelmi korok muzsikáját, nem tudja helyén kezelni és megkülönböztetni napjaink zenéjében az értékest az értéktelentől. Az értékszemlélet kialakítását nem lehet elég korán elkezdeni. Ennek szem előtt tartásával és a Zene Világnapjának aktualitásaként vett részt a Békési Kistérségi Iskola 210 diákja azon az ingyenes komolyzenei hangversenyen, melyen a művészeti iskolánk művésztanárai csillantották meg tudásukat, tehetségüket.

Iskolaegységeink és munkaközösségeink együttműködése kapcsán már a második alkalommal látogathattunk el tanulóinkkal élőzenei előadásra. Sok gyermeknek ez volt az első hangversenyélménye.

Szeretnénk ebből az alkalomból hagyományt teremteni, hogy minél több tanulónak sikerüljön felkelteni az igényét az értékes, igényes, lelket és szellemet gyógyító, fejlesztő zene iránt.

Köszönjük a városunkban tanító zenepedagógusainknak a zenei élményt és azt, hogy belsőjükből fakadó igényességgel gyönyörködtetnek és tanítanak, célt adnak gyermekeinknek, a zene által is rendre és türelemre tanítják őket.

Barna Zoltán
tanító


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!